Mohoric geeft landgenoot Roglic veeg uit pan: 'Iedereen in het peloton zal zeggen dat hij meer bereid is te duwen voor positiewinst'

Matej Mohoric en Primoz Roglic zijn allebei Slovenen, maar voorlopig waarschijnlijk even niet zulke goede vrienden.

Grand Prix Cycliste de Quebec 2022

Dat heeft vooral te maken met het statement dat Roglic en Team Jumbo-Visma onlangs naar buiten brachten. De valpartij waardoor de kopman uit de Vuelta a España moest stappen was volgens hen volledig de schuld van Fred Wright. Een verklaring die door veel mensen in de wielerwereld wordt betwist, aangezien Roglic duidelijk van zijn lijn week en het erop leek dat hij Wright helemaal niet heeft gezien.

De renner van Bahrain-Victorious bleef vrij koel onder de beschuldigingen, maar zijn ploegmaat Matej Mohoric is duidelijker in gesprek met VeloNews. "Roglic week duidelijk van zijn lijn af. Hij keek niet over zijn schouder om te zien of er nog iemand zat en hij wijkt vervolgens uit. Ik heb het op drie of vier verschillende video's gezien en meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen. We weten dat Roglic vaak valt, want dit is niet de eerste keer dat het gebeurt."

Toch zegt de winnaar van Milaan-Sanremo van dit jaar nog meer, want hij plaatst het incident in breder perspectief. "Ik vind het niet netjes om zo'n statement naar buiten te brengen. Ik heb respect voor iedereen, maar sommige renners zijn meer dan andere renners bereid om te duwen voor positiewinst. Ik denk dat wanneer je het aan de rest van het peloton gaat vragen, iedereen zal zeggen dat Roglic meer bereid is te duwen dan Wright."

Het is niet de eerste keer dat Roglic kritiek krijgt, want afgelopen Tour de France hadden onder anderen Maximilian Schachmann en Kobe Goossens kritiek op het rijgedrag van de Sloveen. De renner van Team Jumbo-Visma zal op zijn beurt ook niet blij zijn met het Bahrain-Victorious van Wright en Mohoric, want in de Tour de France van 2021 werd hij onderuit gereden door Sonny Colbrelli. Al betwist de Italiaan die uitleg.

Nieuws
  • Photo: Brian Hodes/Cor Vos © 2022