Belgisch toptalent voorspelt mooie jaren Team DSM: 'Ik denk dat we volgend jaar alles met de ploeg kapot gaan rijden'

Team DSM ziet weer de nodige talentvolle renners vertrekken volgend jaar, maar de volgende talenten staan alweer klaar.

European Championship Cycling 2021 Roadrace Men Junior

Met de overstap van Casper van Uden, Max Poole en Pavel Bittner heeft de opleidingsploeg van Team DSM wederom haar waarde gebleken voor de WorldTour-formatie van Iwan Spekenbrink. Die jongens moeten op termijn het vertrek van sterkhouders als Thymen Arensman, Søren Kragh Andersen en Casper Pedersen weer gaan opvangen.

Zo gaat dat telkens door bij Team DSM, want ondertussen is de opleidingsploeg weer uitgebreid met een lading toptalenten. Kenners van het jeugdwielrennen beoordelen Team DSM als een van de teams met de meeste talenten in de gelederen. Zo hebben ze een aantal van de beste junioren vastgelegd voor volgend jaar, waaronder Nederlander Max van der Meulen en de Belg Vlad van Mechelen.

Die laatste voorspelt mooie jaren voor Team DSM. "Volgend jaar gaan we veruit de beste opleidingsploeg zijn. Dat kan ik nu al zeggen", aldus Van Mechelen in gesprek met Robtv. "Ik denk dat we alles kapot gaan rijden met de opleidingsploeg. Ik had meteen een goede klik met de mensen daar en daarbij hebben ze uitstekend materiaal. Er wordt echt nagedacht wat er met jonge renners wordt gedaan."

Het Belgische toptalent werd ook begeerd door Lotto Soudal en Quick-Step Alpha Vinyl. Van Mechelen staat dan ook te boek als een van de volgende Belgische toptalenten. "Ik ga nooit een mannetje van vijftig kilo worden die bergritten kan winnen in de Tour de France. Het ziet ernaar uit dat ik meer een klassiek type en sprinter zal worden. Mijn droomkoers? Dat is Parijs-Roubaix."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2021