Floortje Mackaij wordt ploeggenote van Van Vleuten: 'Ik denk dat ik als renster nog veel kan verbeteren'

Naast Annemiek van Vleuten rijdt er volgend jaar nog een Nederlandse in dienst van Movistar. Floortje Mackaij komt over van Team DSM.

Tour of Scandinavia stage 4

De winnares van Gent-Wevelgem 2015 reed jarenlang voor Team DSM, maar kiest ervoor om vanaf 2023 twee jaar uit te komen voor Movistar Team. "Ik kijk uit naar deze nieuwe stap. Ik heb het gevoel dat het tijd is voor een belangrijke verandering en dat ik daar klaar voor ben", reageert ze op de site van haar nieuwe ploeg.

Een andere omgeving gaat haar goed doen, verwacht de Woerdense. "Ik werk al tien jaar bij Team DSM en diens voorgangers en de tijd is gewoon rijp. Ik denk dat ik als renster nog veel kan verbeteren en ik zou graag meer uit mezelf kunnen halen in klassiekers, veeleisende rittenkoersen en tijdritten. Met het team dat we in 2023 hebben, denk ik dat we een van de beste WorldTour-teams zijn. Zo niet de beste."

Sebastian Unzué, de manager van het vrouwenteam van Movistar, verwacht dat Mackaij zelf ook kansen gaat krijgen. "Ze is een regelmatige renster. Een van onze doelen is om haar te helpen met wedstrijden winnen. Daarbij zal ze essentieel zijn voor kopvrouwen als Annemiek, Emma Norsgaard en Arlenis Sierra. Ze kan de koers lezen en de regie nemen tijdens de koers. Dat is van onwijs belang voor ons."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022