Peter Sagan gaat met ambitie naar WK: 'Misschien niet mijn beste, maar zeker ook niet mijn slechtste seizoen'

Peter Sagan won dit jaar de derde etappe in de Ronde van Zwitserland en het nationaal kampioenschap van Slowakije.

Grand Prix Cycliste de Montreal 2022

In de grote koersen is het al van even geleden dat Sagan met de beste renners kon wedijveren. In de keienklassiekers is het al van even geleden dat hij een top 10-notering behaalde (in 2019 werd hij vijfde in Parijs-Roubaix, red.). In het Canadese tweeluik kon Sagan ook niet mee met de besten.

De kans dat hij een vierde wereldtitel pakt, lijkt dan ook onmogelijk. "Ik keek uit naar twee mooie koersdagen, maar het was simpelweg niet mijn weekend. Ik genoot van de sfeer en de aanwezigheid van duizenden fans op de fraaie stadscircuits, maar presteerde niet zoals gewenst."

Bij VeloNews vertelt Sagan dat hij toch met de nodige ambities naar het WK trekt. "Ik had wat complicaties door Covid, maar nu ben ik weer gezond. In de Tour pakte ik enkele ereplaatsen. Misschien is het niet mijn beste, maar zeker ook niet mijn slechtste seizoen."

In de wielerwereld is er vrijwel niemand die rekening houdt met Sagan op het WK in Wollongong. De grote favorieten luisteren naar de namen Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Remco Evenepoel en Tadej Pogacar. Daarbij heeft Sagan geen ploeg om op terug te vallen. "Vergeleken met een machtig blok als België is het voor ons totaal anders, ja. Maar zo is het altijd geweest. Als ik de benen heb, zal ik vooraan koersen en proberen te winnen."
Nieuws
  • Photo: Brian Hodes/Cor Vos © 2022