Michael Boogerd over Evenepoel: 'De druk in België gaat zo omhoog dat hij er niet aan ontkomt voor de Tour te kiezen'

Remco Evenepoel heerste in de Vuelta a España. En zoals dat gaat in de wielersport: er wordt meteen verder gekeken naar de Tour de France.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

In de podcast De Kopgroep filosofeert onder andere Michael Boogerd over wat de Belg volgend jaar gaat doen. "Hij gaat denk ik volledig voor de Tour volgend jaar en dat zal een lastige opgave worden. De tegenstand was in Spanje gewoon minder, maar ik vind het wel knap dat hij het op deze manier doet. Dat hij alles opzij heeft gezet om in de Vuelta goed te zijn."

Onder anderen Thijs Zonneveld en ook ploegbaas Patrick Lefevere opperden dat Evenepoel volgend jaar naar de Giro moet. Boogerd denkt daar anders over. "De druk in België gaat zo omhoog dat hij er denk ik niet aan ontkomt voor de Tour te kiezen. Dan zal hij met de billen bloot moeten, want dat is een veel nerveuzere koers. Ik denk dat Remco niet gaat weten wat hij meemaakt als hij die eerste ritten rijdt. Al begint het volgend jaar in Baskenland en ligt het misschien al snel in een plooi."

Mart Smeets

Collega-podcaster Mart Smeets was onder de indruk van de fysieke prestatie van Evenepoel, maar had geen leuke Vuelta gezien. "Ik vind het knap dat hij gewonnen heeft, hoor. Maar ik vond het ook een buitengewoon saaie overwinning. Evenepoel heeft dingen laten zien die ze in België graag wilden zien, maar waar de rest van Europa niet warm of koud van werd heb ik het idee. De laatste tien dagen heb ik de internationale pers gevolgd en de stukjes werden korter en korter. In België werden ze langer en langer."

Zeker in de laatste week na het uitvallen van Primoz Roglic miste Smeets strijd. Evenepoel was té goed en het parkoers niet selectief genoeg. "Maar je mag iemand nooit voor de voeten werpen dat hij te sterk is omdat de rest niet sterk genoeg is. Hij kon alle aanvallen pareren en reed een formidabel goede tijdrit. Maakte hij er iets van? Ja. Trok hij mensen naar de televisie? Nee. Dat vind ik wel opmerkelijk, want het was fysiek een hele grote prestatie."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022