Mathieu van der Poel wint maar voelde zich niet geweldig: 'Al wint uiteindelijk de sterkste op zo'n beklimming'

Mathieu van der Poel won de regenachtige editie van de GP Wallonie. Hij bleef in Namen Biniam Girmay en Gonzalo Serrano voor.

Grand Prix de Wallonie 2022

Ondanks een zeer overtuigende sprint voelde Van der Poel zich niet geweldig, vertelde hij na afloop. "Ik ben blij met de overwinning, maar ik voelde me niet super heel de dag. Het was aanvankelijk de bedoeling om de sprint aan te trekken voor Philipsen, maar hij voelde zich denk ik echter ook niet honderd procent."

Op de Citadel van Namen trokken Dylan Teuns en Gonzalo Serrano in de slotfase ten aanval, maar Van der Poel bleef voor aan het peloton zitten. "Uiteindelijk heb ik het gat gedicht op de laatste koplopers om vervolgens vanuit de laatste bocht te beginnen met mijn sprint. Ik zag dat niemand in het wiel zat en kon gelukkig doorsprinten tot de finish."

Van der Poel vond in Wallonië een finish op maat. "Ik hou van deze aankomsten. Het team heeft hard gewerkt en daarom ben ik blij dat ik het kan afronden. Het was wel een hele zware koers, maar uiteindelijk wint op zo'n beklimming de sterkste in koers. Ik ben blij dat ik het was."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022