HomeNieuwsVingegaard, Carapaz, Pedersen: dit zijn de grote afwezigen tijdens het WK in...

Vingegaard, Carapaz, Pedersen: dit zijn de grote afwezigen tijdens het WK in Australië

Veel van de toppers reizen af naar Australië voor het WK, maar ook een flink aantal toppers laat verstek gaan. Wie zijn er niet bij?

Mads Pedersen
Als één sprinter het parkoers in Wollongong had kunnen overleven dan is het Mads Pedersen wel. De renner van Trek-Segafredo verkeerde tijdens de Vuelta in bloedvorm, maar heeft geen trek in een reis naar de andere kant van de wereld. Hij wil na een druk seizoen thuis zijn.

Jonas Vingegaard
De Denen kunnen ook niet beschikken over Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Daar zijn ze bij de bond op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Rond Vingegaard is een rookgordijn opgetrokken en er is weinig meer van hem vernomen sinds de Tour. Zou zijn rentree maken in de CRO Race.

Kasper Asgreen
Kasper Asgreen zette een punt achter zijn seizoen omdat hij met chronische vermoeidheid kampte. Zodoende mist Denemarken drie van zijn wereldtoppers. Ondanks dat staat er nog steeds een goede ploeg aan de start, maar wel zonder pure afmaker.

Richard Carapaz
Richard Carapaz won net als Pedersen drie ritten in de Vuelta, maar de olympisch kampioen doet ook niet mee aan het WK. Hij zou niet tevreden zijn met de Ecuadoraanse bond en zodoende kon hij zich niet helemaal meer opladen voor een reis over de wereld.

Carapaz
Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022

Primoz Roglic
Dat had Primoz Roglic ongetwijfeld wel gekund, maar de Sloveen kwam in de Vuelta ten val en is te gehavend om deel te nemen aan het WK.

Alejandro Valverde
Alejandro Valverde mag dan weer niet naar het WK van zijn ploeg Movistar. Ondanks dat Mas (en ook Serrano in de Tour of Britain) ervoor hebben gezorgd dat zijn ploeg zo goed als veilig is in de strijd tegen degradatie, moet El Imbatido in de laatste maanden van zijn loopbaan nog wat punten sprokkelen.

Tom Pidcock
Net als Asgreen is ook Tom Pidcock te vermoeid om zich nog een keer op te laden dit seizoen. De Brit reed een druk voorjaar, won op Alpe d’Huez in de Tour de France en pakte vervolgens de mountainbike. De koek is een keer op. Had nochtans een parkoers op zijn maat gevonden in Australië.

En nog veel meer
Naast de bovenstaande namen is nog een aantal respectabele namen niet aanwezig in Australië. Matej Mohoric kampt met de Ziekte van Pfeiffer, Michal Kwiatkowski is er niet bij, Adam Yates was in orde in Canada maar kreeg geen uitnodiging, voor David Gaudu geldt hetzelfde als Yates en ook het niet-starten van Benoît Cosnefroy deed de wenkbrauwen fronsen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote...

Frans team toont interesse in Julian Alaphilippe: ‘Hebben eerder al eens gesprek gehad’

Alaphilippe kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek over zich heen, van zijn eigen...