Eerste heuveletappe in Slowakije zorgt meteen voor verschil

Het was een zware dag in Slowakije. Al snel werd het peloton uitgedund en een groep van ongeveer dertig man reed richting het begin van de finale. Bijna de hele Jumbo-Visma ploeg zat in dit peloton, zij gaan er uiteindelijk ook met de winst vandoor.

Tour de Slovaquie 2022 stage 2

Kern-pharma en caja rural team namen het heft in handen in het peloton. Quickstep en Jumbo-Visma waren hierdoor niet genoodzaakt om werk op kop te doen. Vernon, de winnaar van de eerste twee etappes, was op dit moment al gelost. De eerste heuveletappe zorgt meteen voor verschillen. Voor Vernon is het wachten op de etappe van zaterdag.

Bij de eerste doorkomst op de slotklim breekt het peloton uit elkaar. Op de steile kasseien rijdt een groepje van zeven renners weg. De Nederlandse Bart Lemmen maakt hier knap de oversteek. Nog drie man komen aansluiten. Jumbo-Visma en Quickstep krijgen beiden maar één man mee in de kopgroep. De klassementsmannen kunnen het tempo niet bijbenen, Bouwman en Leemreize missen de aansluiting.

In de afdaling komt de tweede groep toch terug. Leemreize rijdt het gat dicht naar de eerste groep. Met nog één kilometer te gaan is Bys van Eolo vooruit, dit gat wordt dichtgereden. Vervolgens gaan de explosieve renners er vandoor. Archie Ryan van Jumbo-Visma trekt uiteindelijk aan het langste eind.

De Nederlandse Bart Lemmen wordt knap vijfde. De renner van VolkerWessels is hiermee de beste continentale renner deze tweede etappe van de Ronde van Slowakije. Ook is Lemmen nu, op plek zes, de beste Nederlander in het klassement. Lemmen laat hiermee een mooi visitekaartje achter.

Geen categorie
  • Foto: Cor Vos