Opvallend: Mathieu van der Poel wilde Giro-Vuelta rijden: 'Maar de Tour is uiteindelijk te belangrijk voor de ploeg'

Mathieu van der Poel had de Tour de France liever overgeslagen die jaar. Hij wilde gaan voor de combinatie Giro-Vuelta.

Press Conference Alpecin - Deceuninck in Hooglede

In gesprek met WielerFlits vertelt hij dat hij voor het seizoen bij de ploegleiding heeft gevraagd of hij de combinatie Giro-Vuelta kon rijden dit jaar. "Maar de Tour de France is uiteindelijk te belangrijk voor de ploeg. Ik heb er de voorbije zomer opnieuw aan gedacht, maar het was niet meer mogelijk om nog op tijd in vorm te geraken. Het was uiteraard niet de bedoeling opnieuw in hetzelfde straatje te belanden als tijdens de Tour."

Geen Vuelta dus ter voorbereiding op het WK, maar ook de Canadese wedstrijden gingen langs Van der Poel heen. Alpecin-Deceuninck reed er immers niet. Van der Poel moet zich voorbereiden via kermiskoersen en twee kleinere Belgische wedstrijden. "Na een tijd weet je wel welke wattages je moet trappen om mee te kunnen doen. Van de afstand heb ik niet echt schrik. Die heb ik al in veel klassiekers afgelegd. Of op training, of achter de brommer na een kermiskoers."

In de GP Wallonie toonde hij deze week aan in goede vorm te steken. "Het gaat de laatste week echt goed. Had ik dat gevoel niet gehad, was ik niet afgereisd. Pas anderhalve week geleden heb ik definitief de knoop doorgehakt. Je moet een keer een beslissing nemen. Toegegeven, ik heb even getwijfeld, maar ik denk dat ik er met deze vorm iets kan gaan doen."

Nieuws
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022