Fred Wright reageert nog eens op beschuldiging Roglic: 'Ik heb de dag nadien niet goed geslapen'

Fred Wright werd onlangs door Jumbo-Visma beschuldigd van het veroorzaken van de valpartij van Primoz Roglic in de Vuelta.

La Vuelta ciclista a Espana 22-07

De Brit komt nog één keer terug op het incident in gesprek met Rouleur. "Ik ben tot het punt gekomen dat ik ben gestopt met kijken en lezen want het is gewoon te veel. Of het nu positief of negatief is. Mensen praten erover alsof ze experts op het gebied zijn. Het is net als wanneer ik naar mijn vrienden luister wat voetballers allemaal wel of niet zouden moeten doen."

Wright en Roglic kwamen in aanraking met elkaar in de Vuelta en daardoor viel de Sloveen hard. Hij moest daardoor opgeven en een paar dagen later kwam Jumbo-Visma met een statement naar buiten waarin ze Wright beschuldigden van de crash en gevaarlijk rijgedrag. "Die dag heb ik niet goed geslapen."

De Brit reageerde zelf koeltjes na de beschuldigingen van Roglic. "De mensen van de sociale media van mijn ploeg lieten mij niet spreken met de pers, ondanks dat ik tweede was geworden in de etappe. Toen lieten ze het bericht van Jumbo zien. Als ze echt een probleem hadden, moesten ze die dag naar de jury gaan. In plaats daarvan doen ze dit..."

Op Twitter waren er tegenstanders, maar veel mensen binnen de wielerwereld vonden het statement van de Nederlandse ploeg ongepast. "Ik heb samen met onze man van de sociale media een Tweet gemaakt. Ik wist wat ik wilde zeggen en heb het daarbij gelaten. De jongens in het peloton zijn allemaal aardig geweest nadien. Als je hen hoort, is er geen twijfel over het incident."

Geen categorie
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022