Toptalent Fem van Empel rijdt volgend jaar voor Jumbo-Visma: 'Ik heb nog niet veel ervaring op de weg'

Fem van Empel is de nieuwste aanwinst voor de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma. Vanaf 1 januari crosst ze in het gele tenue.

Lotto Thuringen Ladies Tour 2022 - stage 5

We kennen Van Empel immers vooral uit de cross. Ondanks haar negentien jaar wist ze vorig jaar als twee wereldbekers te winnen. In één daarvan klopte ze Marianne Vos in een rechtstreeks duel. In de zomer kreeg ze amper kansen om op de weg te rijden, maar vanaf volgend jaar zal daar verandering in komen. Dan gaat ze namens Team Jumbo-Visma namelijk verschillende disciplines combineren.

Na het crossjaar gaat ze zich focussen op zowel wegwielrennen als mountainbiken. "Ik wil graag ontdekken wat ik nog kan bereiken op de mountainbike. Team Jumbo-Visma gaat me daarin ondersteunen. Op de weg heb ik nog niet veel ervaring, maar ik sta voor alles open. Ik wil erachter komen waar mijn kwaliteiten liggen. Ik kan niet wachten om te starten in de voorjaarsklassiekers en meerdaagse wedstrijden. Ik ben vrij allround, denk ik. Zowel bergop als op vlak terrein kan ik uit de voeten."

Van Empel geldt als een van de vaandeldragers van de nieuwe generatie Nederlandse wielrensters. Ondanks dat ze zich pas in 2019 volledig op de sport is gaan focussen. "Het voelt als een beloning voor mijn harde werk afgelopen jaren. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik hier de juiste begeleiding krijg om me verder te ontwikkelen. Ik vind dat heel belangrijk."

Voor ons aankomende nummer hebben we uitgebreid met Fem van Empel gesproken. Daarin komen onder meer haar ambities op de weg ter sprake.

Nieuws
  • Photo Anton Vos/Cor Vos © 2022