Remco Evenepoel nog vol ambitie: 'Al zal ik ook blij zijn wanneer ik na het WK alles even kan loslaten'

Remco Evenepoel leeft moe maar ontspannen toen naar het WK-tijdrijden. Zijn seizoen is immers al geslaagd, vertelt hij op de perspresentatie.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

Een dag nadat hij in Madrid werd gehuldigd als winnaar van de Vuelta a España reisde Remco Evenepoel al af naar Australië. Vrijdag was de persdag. "Ik ben genoeg hersteld. Ik heb het vier dagen heel kalm gedaan en dat heeft me wel goed gedaan", vertelt Evenepoel aan Sporza, dat desondanks constateerde dat Evenepoel toch vermoeid oogde.

Er zat ook weinig anders op voor Evenepoel om zich op deze manier voor te bereiden. "Ik wist op voorhand dat het op deze manier zou moeten. Daar was ik mentaal wel klaar voor. Een WK rijden voor je eigen land, dat laat je niet zomaar liggen."

"We hebben drie maanden geleden al ingepland hoe we deze week zouden invullen. Dit is de best mogelijke herstelweek. Het was een goede beslissing om zo snel mogelijk naar hier te komen, zowel voor mijn lichaam als voor mijn kop. Al zal ik ook blij zijn wanneer ik na het WK alles even kan loslaten."

Op zowel het WK tijdrijden als het WK op de weg geldt Evenepoel als een van de favorieten. Hij is desondanks zeer ontspannen. "Voor mij is er geen druk meer. Mijn seizoen is al meer dan geslaagd. Maar op training had ik vandaag een goed gevoel. Ik heb er vertrouwen in. Ik ben hier met veel ambitie en wil heel graag winnen."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022