Tiesj Benoot weet het zeker: 'Wout van Aert is mentaal zeker klaar om de regenboogtrui een jaar te dragen'

Normaal was Tiesj Benoot erbij geweest in Australië, maar hij moet met zijn nekblessure toekijken tijdens het WK.

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022

Toch zal hij betrokken zijn bij het WK, want bij Het Nieuwsblad-podcast De Koers is van Ons geeft hij zijn bespiegelingen over het komende WK. Hoe zou hij het aanpakken als bondscoach van de Belgische selectie? "We zullen er een lastige wedstrijd van moeten maken, want daarin worden zowel Wout als Remco beter denk ik."

Net als vorig jaar zal Evenepoel dan moeten openen. "Remco moet proberen van iets verder aan te gaan waarbij Wout op zijn sprint kan rekenen als het gat wordt gedicht. Remco heeft zeker een kans, maar ik denk wel dat het een opgave is als je net je hoofddoel van het seizoen hebt bereikt. Een carrièredoel zelfs. Om dan de compressie nog twee weken aan te houden..."

Mentaal

Mentaal zijn beiden renners klaar voor de druk van de regenboogtrui, verzekert Benoot. "Wout is mentaal klaar om die trui te dragen. Langs de andere kant Remco denk ik ook. Hij start nergens waar er geen rekening met hem wordt gehouden. Ik weet niet wat de regenboogtrui met zich meebrengt, maar Remco wordt goed begeleid. Ook in zaken rond de koers."

De renner van Team Jumbo-Visma is onder de indruk van Evenepoel. "Op persoonlijk vlak heeft hij echt een grote stap vooruit gezet. Hij blijft echt rustig, ook als er vervelende vragen komen. Hij heeft op een dikke drie jaar echt heel veel vooruitgang geboekt. Remco is niet altijd fair behandeld. Hij wordt even snel omhooggeschoven als naar beneden. Daar heeft hij aan gewerkt om mee om te gaan."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022