Pogacar gaat strijd met Evenepoel graag aan: 'Als je de Vuelta wint, dan is de Tour de volgende stap'

Tadej Pogacar was onder de indruk van de prestatie van Remco Evenepoel in de Vuelta. En hij ziet hem volgend jaar graag in de Tour de France.

Grand Prix Cycliste de Montreal 2022

De Giro d'Italia lijkt met een charmeoffensief bezig om Remco Evenepoel over te halen naar Italië te komen volgend jaar. Er gaan geruchten dat er liefst drie tijdritten volgend jaar zijn in de Giro. Dat zou perfect in het straatje van Evenepoel passen, maar als het aan Pogacar ligt gaat hij volgend jaar de strijd met Evenepoel aan in de Tour de France.

Hij vertelde erover in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik heb zo’n beetje de hele Vuelta gevolgd vanaf de bank. Het was een zeer sterke prestatie van Remco. Hij heeft laten zien dat hij kan strijden om de eindzege in grote rondes. De manier hoe hij reed was echt heel slim en indrukwekkend."

Daarmee is een extra concurrent opgestaan voor Pogacar. De wielerwereld kijkt reikhalzend uit naar duels tussen Pogacar, Evenepoel, Jonas Vingegaard en wellicht Egan Bernal. "Ik zal volgend jaar sowieso de Tour rijden. Ik denk dat Remco ook naar de Tour moet. Zeker weten. Als je de Vuelta wint, dan moet je zeker naar de Tour komen. Dat is de volgende stap."

Al weet de Sloveen dat het daardoor lastiger gaat worden te winnen. "Als iedereen de Tour rijdt, dan zal het heel interessant worden om te volgen voor de televisie, maar voor ons wordt het er alleen maar moeilijker door, haha."

Nieuws
  • Photo: Brian Hodes/Cor Vos © 2022