Tom Dumoulin toch aanwezig in Australië: 'Mijn familie had de tickets toch al geboekt, nu maken we een vakantie ervan'

Tom Dumoulin zou nog één keer alles op alles zetten op het WK, maar hij stopte voortijdig. Toch is hij naar Australië afgereisd.

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022 presentation

Een bekend gezicht langs het parkoers tijdens de tijdrit voor belofterenners: Tom Dumoulin. De Limburger zou nog eens één keer alles op alles zetten op het WK om vervolgens aan het einde van het seizoen te stoppen, maar Dumoulin kon de intrinsieke motivatie niet meer vinden en zette halverwege het seizoen een punt achter zijn loopbaan.

Dus was het een verrassing dat Dumoulin toch opdook in Wollongong, terwijl hij momenteel in Sydney verblijft met zijn familie. "Zij hadden de tickets toch al geboekt omdat ze aanvankelijk bij mijn afscheid wilden zijn. Nu maken we er een mooie vakantie van", aldus Dumoulin tegen het Algemeen Dagblad.

Dumoulin, die eigenlijk gisteren zijn moment van roem had moeten beleven, reisde toen niet af naar het parkoers in Wollongong. Er reden immers geen treinen van en naar Sydney. "Bij de wegwedstrijd ga ik zondag zeker een kijkje nemen. Het was mooi dat Tobias Foss wereldkampioen werd. Een hele rustige en goede kerel."

Na zijn vakantie zal er meer nieuws komen over de toekomst van Dumoulin. Hoewel dat nog niet op korte termijn verwacht hoeft te worden, denkt hijzelf. "Er zijn al wel wat verschillende dingen op me afgekomen, maar als ik straks weer in Nederland ben, ga ik heel rustig nadenken over de toekomst."

Geen categorie
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022