Favoriet Mick van Dijke komt er niet aan te pas op WK beloften: 'Ik had niet de dag die ik had gewild'

Het was Søren Waerenskjold die met de overwinning aan de haal ging in de WK-tijdrit voor beloften. Mick van Dijke kwam er niet aan te pas.

World Championships U23 - ITT 2022

Mick van Dijke werd vorig jaar in België vijfde op de WK-tijdrit voor beloften en gold als een van de favorieten voor de race tegen de klok van dit jaar, maar net als landgenoot Axel van der Tuuk kwam hij er niet aan te pas. Van Dijke eindigde uiteindelijk buiten de top 10. Mede doordat hij tot overmaat van ramp ook nog kreeg af te rekenen met materiaalpech.

Hoewel de Zeeuw niet met de besten had meegedaan, was hij wel redelijk onderweg. "Ik heb alles gedaan wat ik kon", vertelde hij tegen Eurosport. "Ik had niet de beste dag, niet de dag die ik had gewild. De benen waren niet heel erg goed, maar op zich wel ok."

Op het eerste tussenpunt noteerde Van Dijke de zevende tijd, maar toen begon de ellende met zijn materiaal. "Ik kreeg een probleem met mijn fiets, de band raakte het frame. Ik denk dat ik daar een beetje te lang mee ben doorgereden. Het werd erger en erger. Toen wisselde ik van fiets. Dan weet je dat je veel tijd verliest en je een goed resultaat kunt vergeten. Want alles moet honderd procent zijn."

Nochtans een flinke teleurstelling voor Van Dijke, die een groot doel had gemaakt van de tijdrit. "Ik heb me heel goed voorbereid. Ik ben hier al twee weken, maar je moet een geweldige dag hebben en het materiaal moet honderd procent zijn. Als er één ding mist, kun je een goed resultaat vergeten. Dat is vandaag gebeurd."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022