Waarom Laurens ten Dam een beetje 'meerijdt' tijdens het WK-tijdrijden voor junioren

Het mag dan een klein haakje zijn, maar tijdens het WK tijdrijden voor juniorenheren rijdt ook Laurens ten Dam stiekem een klein beetje mee.

105th Tour de France stage-20

Nee, natuurlijk rijdt de oud-prof niet letterlijk mee, maar indirect toch een beetje. Namens Nederland rijden eerstejaars Mees Vlot en Sjors Lugthart de race tegen de klok. Die laatste rijdt op een Giant-fiets die uit 2018 stamt. Juist ja, de Hagenaar zit op de oude fiets van Ten Dam bij Team Sunweb, die hij in Drenthe op de kop heeft getikt. Het naamplaatje van Ten Dam staat zelfs nog op de bovenbuis.

Lugthart is overigens een talentvolle tijdrijder, want hij kroonde zich eerder dit jaar tot nationaal kampioen tegen de klok bij de junioren. In gesprek met Den Haag Centraal ging hij onlangs dieper in op zijn doelen voor het WK in Australië. "In Australië rijden we de tijdrit over een parkoers dat me goed moet liggen. Op het EK werd ik vijftiende, maar ik denk dat ik een beter resultaat kan halen in Australië. Op het WK ga ik voor een top 10-notering."

Ook tijdens de wegrit van vrijdag koestert Lugthart ambities. "Voor de wegwedstrijd ben ik van de Nederlandse ploeg waarschijnlijk de rapste. Als het tot een sprint komt, zal ik misschien mijn kans krijgen. Maar we hebben twee jongens in de ploeg die tot de vijf beste junioren ter wereld horen (Menno Huising en Max van der Meulen, red.). Zij kunnen een sprint misschien ontlopen."

Nieuws
  • Photo LB/RB/Cor Vos © 2018