Mathieu van der Poel heeft zin in Mixed Relay: 'Ik voelde me de laatste weken wel goed'

Mathieu van der Poel start zijn WK morgen op de Mixed Relay. Hoewel hij geen ervaring heeft, kijkt hij er wel naar uit.

Press Conference Alpecin - Deceuninck in Hooglede

Van der Poel zal samen met Bauke Mollema en Daan Hoole de honneurs waarnemen namens de Nederlandse mannen, terwijl Annemiek van Vleuten, Riejanne Markus en Ellen van Dijk bij de vrouwen aan de start staan. "Het is iets nieuws, dus daar ben ik altijd wel voor in", reageerde Van der Poel in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ervaring heeft hij echter niet op het nog vrij jonge onderdeel. "Een ploegentijdrit is ook al heel lang geleden. Ik kan me de laatste keer niet eens herinneren. Ik denk dat het ergens bij de junioren was op gewone fietsen. De laatste keer dat ik op de tijdritfiets heb gezeten was voor de proloog in de Tour. Het is niet dat ik me echt heb voorbereid. Het is gewoon hard trappen. Het is een leuke warming-up voor het weekend en we maken met de Nederlandse ploeg ook kans."

Pas afgelopen zaterdag reisde Van der Poel af naar Australië. Oorspronkelijk had hij de Primus Classic nog gereden, maar die liet hij door de slechte weersomstandigheden schieten. "Ik vond het in de GP Wallonie al link. En ik heb gewoon te hard gewerkt om bij een domme valpartij betrokken te raken. Dat risico wilde ik simpelweg niet nemen."

In de sprint in de GP Wallonie liet hij onder anderen Biniam Girmay en Jasper Philipsen overtuigend achter zich, maar dat zegt nog niet alles volgens Van der Poel. "Ik voelde me wel goed de laatste weken. Dat is geen referentie natuurlijk. Het kan alle kanten uit. Het gaat wel een open wedstrijd worden op dit parkoers. Dat is wel iets waarnaar ik uitkijk."

Nieuws
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022