Egan Bernal beëindigt seizoen vroegtijdig voor knieoperatie

Egan Bernal stopt zijn seizoen vroegtijdig en vertrekt naar Colombia voor een knieoperatie. Eigenlijk zou Egan Bernal nog starten in de Ronde van Lombardije en CRO race, maar deze laat hij aan zich voorbij gaan. Zo meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Deutschland Tour 2022 -proloog

Na zijn ongeluk afgelopen januari was Bernal lange tijd bezig met herstellen. De renner was tijdens een training met zijn tijdritfiets op een stilstaande bus ingereden. In augustus keerde de renner van Ineos terug in het peloton.

Eenmaal terug in koers reed Bernal de Ronde van Denemarken, de Deutschland Tour, de Giro della Toscana en de Coppa Sabatini. In deze koersen behaalde de voormalig tourwinnaar geen heel bijzondere resultaten.

Nu lijkt Bernal de laatste twee koersen waar hij dit seizoen zou starten aan zich voorbij te laten gaan. Hij reist volgens La Gazzetta dello Sport af naar Colombia om daar opnieuw onder het mes te gaan. Hopelijk zien we de renner volgend jaar weer helemaal op zijn oude niveau terugkeren in het peloton.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos