Van Vleuten naar het ziekenhuis: 'Veel pijn aan mijn elleboog, maak me zeker zorgen voor zaterdag'

Annemiek van Vleuten kwam net na de start van de Mixed Relay hard ten val. Ze maakt zich veel zorgen voor de wegrit van zaterdag.

World Championships Mixed Relay  2022

Zwaar aangeslagen deed Van Vleuten toch haar woordje voor de camera's van de NOS. "Ik voel me slecht. Ik heb veel pijn en we gaan naar het ziekenhuis om een foto te laten maken. In ieder geval van mijn elleboog. Die voelt zeker niet goed en ook heel mijn zijkant is gebutst."

Meteen werd er druk gespeculeerd hoe Van Vleuten zo hard kon vallen. Ze zou per ongeluk naar haar binnenblad zijn geschakeld, maar Van Vleuten vertelt zelf dat haar voorband explodeerde. "Ik kon er niets aan doen. Riejanne vertrok en ineens lag ik op de grond. Pas achteraf zag ik wat er was gebeurd."

Zaterdag voor de wegwedstrijd ziet het er in één klap ook een stuk minder rooskleurig uit voor Van Vleuten. "Ik kan gewoon niet geloven wat er gebeurd is. Ik maak me zeker zorgen voor zaterdag. Sowieso, want hier zit je niet op te wachten. Het voelt gewoon niet goed. Eerst naar het ziekenhuis, maar ik ben er sowieso niet van opgeknapt."

Nieuws
  • Photo: Alex Whitehead/SWPix/Cor Vos © 2022