Wout van Aert verlengt contract tot en met 2026: 'Bij een andere ploeg dan Jumbo-Visma zou ik niet met deze benen rondrijden'

Een grote slag voor Team Jumbo-Visma. Wout van Aert verlengt zijn contract met twee jaar en ligt nu vast tot en met 2026.

Bretagne Classic - Ouest - France 2022

"Ik voel me heel goed bij deze ploeg", vertelt hij op de website van zijn ploeg. "We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg. Dat ze opnieuw met me wilden praten verraste me, maar het is een mooie erkenning. We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden."

Zeker vanuit Belgische hoek klinkt er soms kritiek op Team Jumbo-Visma, omdat Van Aert zich volgens hen té vaak moet opofferen voor mannen als Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. "Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en ik heb er nog genoeg te vervullen. Soms hoor ik wel eens de kritiek dat ik door de ploeg te weinig kansen krijg, maar ik geloof juist dat ik al veel meer kansen heb gekregen door de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken bij deze ploeg. In een ander team zou ik misschien enige kopman kunnen zijn in een grote ronde, maar ik zou bij lange na niet dezelfde benen hebben."

Een moeilijke keuze was het dan ook niet voor de Belg. "Bij Jumbo-Visma ben ik op mijn best voorbereid en heb ik de sterkste ploegmaats rond mij. Ik heb al veel plezier gehaald uit mijn eigen successen en uit het teamsucces. Het is gewoon mooi om daar deel van uit te maken. Het is voor mij het perfecte plaatje. Ik ben blij dat ik mijn thuis hier gevonden heb."

Merijn Zeeman

Met de contractverlenging van Van Aert zit de Nederlandse ploeg volledig gebakken komende jaren. Dat weet ook sportief directeur Merijn Zeeman. "Als renner en als persoon maakt Wout ons beter. Hij maakt verschillen, zowel door het behalen van topprestaties als teamplayer. Hij stuwt ons naar grootse dingen. We zijn superblij dat hij de komende vier jaar deel uitmaakt van ons team."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022