2 toptalenten, 3 eerstejaars: deze junioren rijden vannacht namens Nederland op het WK

Vannacht gaat het WK verder met de mannelijke junioren. Wie komen er namens Nederland aan de start in Wollongong?

European Championship Cycling 2021 Roadrace Men Junior

Max van der Meulen

Max van der Meulen heeft de laatste maanden grote indruk gemaakt met onder meer een solozege in de Alpen. Hij geldt als een van de tien beste junioren ter wereld en heeft al een contract gesigneerd volgend jaar voor de opleidingsploeg van Team DSM.

Menno Huising

Naast Van der Meulen behoort ook Menno Huising tot de top. Hij gaat vrij vlot omhoog en heeft aan de finish ook een aardige sprint in zijn benen. Huising komt volgend jaar uit voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

Viego Tijssen

Viego Tijssen is eerstejaars junior en heeft meteen mooie dingen laten zien. Werd onder meer negende in de gerenommeerde koers GP Ruebliland. Als hij stappen blijft zetten, zal hij volgend jaar waarschijnlijk tot de top van de juniorenwereld horen.

Mees Vlot

Mees Vlot komt uit voor de opleidingsploeg van BORA-hansgrohe en is in die hoedanigheid teamgenoot van een aantal topfavorieten in Australië: Emil Herzog, Romet Pajur en Mathieu Kockelmann. Zal namens Nederland waarschijnlijk een helpersrol vervullen.

Sjors Lugthart

Sjors Lugthart vertelde in gesprek met Den Haag Centraal onlangs dat hij waarschijnlijk de snelste is van de Nederlandse ploeg. Mocht het een sprint worden zal hij misschien de kans krijgen, maar de Hagenaar is ook nog eerstejaars en Lugthart behoort niet meteen tot de grote favorieten.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2021