Annemiek van Vleuten dag na crash alweer op de fiets

Iets meer dan 24 uur na haar val tijdens de Mixed Relay ploegentijdrit zit Annemiek van Vleuten alweer op haar fiets. Met een kleine breuk in haar ellenboog stapte ze samen met de rest van de Nederlandse damesselectie vandaag weer op de fiets. Zo is te zien op verschillende stories op Instagram. 

Ceratizit Challenge by La Vuelta 2022-5

Het was voor iedereen die zat te kijken flink schrikken gisteren toen Van Vleuten tegen het asfalt ging. Dit gebeurde in de eerste meters van de Mixed Relay en werd veroorzaakt door een mechanisch probleem. Hiervoor had Mollema ook al problemen met het materiaal en kon niet verder, Mixed Relay werd een drama.

Toen in het ziekenhuis bleek dat Annemiek van Vleuten een breuk had opgelopen in haar ellenboog werd er getwijfeld over haar deelname aan de wegrit op zaterdag. Hoewel ze wel mocht fietsen met de kleine stabiele breuk was de vraag hoeveel pijn dat zou doen. Maar nu was vanochtend op Instagram stories van de Nederlandse selectie te zien dat ze weer op de fiets zit! Dat van Vleuten een echte doorbijter was wisten we natuurlijk al. Maar toch is het super om te zien dat de voormalig wereldkampioene zo snel weer de focus op de wegrit legt!

Nieuws
  • Foto: Cor Vos