Marianne Vos totaal verbaasd na wereldtitel Van Vleuten: 'Annemiek gaat gewoon niet kapot'

Marianne Vos had niet haar beste dag, maar al met al werd het op miraculeuze wijze toch de dag van Nederland. Annemiek van Vleuten won.

World Championships women - Road - 2022

Met een Zoetemelk-achtige aanval in de laatste kilometer kroonde Annemiek van Vleuten, die net daarvoor met een grote groep vooraan was aangesloten, zich tot wereldkampioene. Marianne Vos zat een groep net daarachter en wist niet mee te strijden om de zege. Ze kwam totaal verbaasd over de streep toen ze zag dat Van Vleuten ondanks haar elleboogbreuk de wereldtitel pakte.

"Annemiek is Annemiek", begon een totaal verbaasde Vos haar verhaal bij de NOS. "Dit had helemaal niemand kunnen bedenken. Vanuit de verte kon ik het zien. Ik dacht wel dat ik iets van oranje zag, maar van zo ver was het toch moeilijk te onderscheiden."

"Ze gaat gewoon niet kapot", vervolgde Vos haar verhaal. "Het was overleven voor mezelf in de laatste ronde, maar Ellen en Annemiek deden geweldig werk. Annemiek haakte nog aan in de tweede groep en ik zat daarachter met Ellen. Wij kwamen net niet meer terug, maar dat is niet erg nu. Dit is ongelooflijk en ontzettend verdiend. Tegen alle verwachtingen in, maar ze doet het toch maar."

Geen categorie
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022