HomeNieuwsAnnemiek van Vleuten na haar winst: "ik kan het nog steeds niet...

Annemiek van Vleuten na haar winst: “ik kan het nog steeds niet geloven”

Een blije Annemiek van Vleuten nam plaats voor de microfoon na haar WK winst. Het geloven, dat ze écht gewonnen had, deed ze nog niet.

Het was een mega-tactische aanval die haar de winst opleverde vandaag. Annemiek van Vleuten wordt wereldkampioene voor de tweede keer. Dit maal met een gebroken ellenboog door de Mixed Relay. Opnieuw een ongelofelijke prestatie van de oh zo sterke Nederlandse renster.

“Ik kan het nog steeds niet geloven”, was het eerste dat ze in haar interview zei. Ze zat nog te wachten op het moment dat iemand haar zou komen vertellen dat het een droom was. Toch zat ze, vol ongeloof, wel blij achter de microfoon voor haar interview. Hier vertelde ze over dat ze de wedstrijd eerst had willen winnen maar dit aan de kant had gezet vanwege haar ellenboog. Annemiek van Vleuten: “Ik was werken voor Marianne Vos”. Misschien dat dit haar ongeloof kan verklaren.

Maar toen Van Vleuten eenmaal door had dat Vos in de finale de splitsing had gemist en dit niet meer goed kon maken begon ze te denken. Ze vertelt: “Ik kon niet opstaan, dus sprinten zat er niet in”. Hierdoor wachtte Annemiek van Vleuten in de voorste groep op het moment om van achteren aan te vallen. Toen het moment kwam ging ze er vol voor. Tijdens haar aanval dacht ze nog dat ze elk moment voorbij gesprint zou kunnen worden, maar dat gebeurde niet.

Voor haar val was Van Vleuten van plan op de klim al aan te vallen, zo vertelde ze in haar interview. Ze wist namelijk dit de laatste kans zou zijn om nog een wereldtitel te bemachtigen, zeker door de aard van het parkoers. De teleurstelling was dus extra groot toen ze tijdens de Mixed Relay onderuit ging. Vandaag zat ze zelf nog te twijfelen of ze de oorbellen zou indoen die ze van haar vader heeft gekregen. We mogen van geluk spreken dat ze dit tóch gedaan heeft.

Verder gaf Van Vleuten aan dit jaar extra te gaan genieten van haar winst. Vorige keer mocht ze haar trui dragen tijdens de piek van covid, een mindere ervaring dat tijdens een normaal seizoen. We kunnen dus nu al uitkijken naar een Nederlandse wielerlegende die in haar laatste jaar rond mag rijden in het mooiste truitje van allemaal.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot: ‘Cervélo veruit de beste fiets waarop ik ooit reed’

In augustus kwam Tiesj Benoot op trainingskamp in het Italiaanse Livigno zwaar ten val...

Remco Evenepoel en vrouw juichen voor Marokko… In Spanje!

Remco Evenepoel is gezien zijn verleden als speler bij Anderlecht en PSV natuurlijk een...

Video | Mexicaans busbedrijf laat chauffeurs op ludieke wijze voelen hoe het is als ze vlak langs fietsers razen

Fietsers zijn altijd de meer kwetsbare verkeersdeelnemers en dat realiseren mensen die in de...

Meer zoals dit

Sinkeldam vond het moeilijk om Cees Bol af te bellen: ‘Op een gegeven moment werd het toch te heet onder mijn voeten’

Het verhaal is bekend: het B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een extra...

Geen B&B Hotels-KTM voor Ramon Sinkeldam: sprintaantrekker tekent voor 2 jaar bij Alpecin-Deceuninck

Het leek zo'n mooi project: B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een krachtige...

Kanttekening bij snelle topvorm Van der Poel: ‘Hij zit al tegen de limieten aan, maar is nog meer dan 60 dagen tot WK…’

Met Wout van Aert, die zijn rentree maakte in Antwerpen, voorop natuurlijk. Al toonde...