Ellen van Dijk met brede glimlach: 'Als kamergenoot van Annemiek kan ik zeggen dat de sfeer niet heel goed was op de kamer'

Ellen van Dijk reed een uitstekend wereldkampioenschap en door de overwinning van Annemiek van Vleuten was het resultaat ook goed.

World Championships women - Road - 2022

Met een brede glimlach deed Ellen van Dijk haar verhaal na afloop tegen de NOS. "Niemand kan het nog geloven. Ik was haar kamergenoot en ik kan wel zeggen dat de sfeer niet heel goed was op de kamer afgelopen dagen. Wat logisch was natuurlijk. Ze zat er helemaal doorheen en dacht ook aan afstappen. Ze kende ook een slecht begin, maar ze zei wel dat ze zich goed voelde."

Van Dijk deed vol haar werk voor Marianne Vos in de slotfase, maar Vos wist niet terug te keren bij de eerste groep. Van Vleuten in de laatste kilometer wel. Vervolgens ging ze in de slotkilometer ten aanval. "Ik was vol aan het rijden voor Marianne", aldus Van Dijk. "Ik keek bij de finish omhoog en zag Annemiek op één staan. Waar haalt ze dat nu weer vandaan? Dat weet ik ook niet, haha."

De verbaasde blikken spraken boekdelen na afloop. "Ze verbaast iedereen, maar ook zichzelf. Het ging wel iedere dag beter, maar ze rijdt natuurlijk niet op haar fitst rond. Dat je dit eruit perst, kun je alleen maar respect voor opbrengen. Eind goed al goed. Iedereen is een beetje flabbergasted."

Nieuws
  • Photo: Simon Wilkinson/SWPix/Cor Vos © 2022