Na knappe solo en winst, hier het interview met Remco Evenepoel

Het werd een groot Belgisch feest het wereldkampioenschap op de weg. Na de solo van Remco Evenepoel, met toch nog het vingertje op de mond als finishgebaar, was het wachten op het interview. Remco: ‘Ga mijn bed waarschijnlijk niet zien vanavond’.

World Championships elite men - Road - 2022

In het interview begon Remco Evenepoel met het vergelijken van dit WK met zijn winst bij het WK junioren in Zwitserland van 2018. Ook al is het de tweede keer, het blijft ook voor Evenepoel heel bijzonder. ‘Geweldig om zo te finishen en rond te rijden met deze benen’, zei Remco Evenepoel over zijn winst.

Remco zat al volgens plan vroeg mee met de vlucht. Vanuit deze vlucht wist hij samen met Alexey Lutsenko te ontsnappen. Remco Evenepoel bleek de sterkste te zijn. ‘Ik voelde al snel dat ik de sterkere was en wou zelf gaan’, aldus Evenepoel.

Wel was het zwaar vertelde de Belgische renner, ‘op de laatste klim explodeerde benen mijn benen echt’. Evenepoel heeft dus wel flink moeten werken voor zijn winst, hoewel het er zo makkelijk uit zag.

In zijn interview vertelde Remco Evenepoel dat ze met Belgie als team gingen rijden. Het plan was dat Evenepoel vroeg zou gaan en dat zou proberen. Als dit niet zou lukken zou het voor Wout van Aert zijn. Maar het lukte Evenepoel dus zeker wel.Zijn interview sluit hij af: ‘Ga mijn bed waarschijnlijk niet zien vanavond’. Dat wordt een welverdiende avond feesten voor de Belgische selectie.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos