HomeNieuwsHet peloton vervolgt met de CRO Race: Team Jumbo-Visma met ijzersterke ploeg...

Het peloton vervolgt met de CRO Race: Team Jumbo-Visma met ijzersterke ploeg aan start

Het wereldkampioenschap zit erop. Het peloton vervolgt met de CRO Race, waar Jumbo-Visma met een ijzersterke selectie start.

Jonas Vingegaard
Deze week is eindelijk de lang verwachte rentree van Jonas Vingegaard, die sinds zijn zege in de Tour de France niet meer heeft gekoerst. Er gingen wilde geruchten de ronde dat de Deen zijn status als Tourwinnaar niet kon handelen. In de CRO Race gaan we zien hoe hij ervoor staat.

Koen Bouwman
Overigens staan er geen zware bergen op het programma in Kroatië, waardoor de explosieve Koen Bouwman misschien zelfs meer kans heeft om het klassement winnen. Bouwman liet onlangs in Slowakije zien zelfs sprints te kunnen winnen van omvangrijke groepen.

Milan Vader
Nog een renner om naar uit te kijken bij Jumbo-Visma: Milan Vader. De mountainbiker annex wegrenner kwam in de Ronde van het Baskenland hard ten val en verkeerde zelfs in levensgevaar. De Zeeuw moest lang revalideren, maar is weer terug. Naar eigen zeggen gaat hij sterker dan ooit zijn. Misschien nog niet in de CRO Race, maar het zijn goede koersen richting volgend jaar.

Jos van Emden
Nog een renner die terugkeert na blessureleed is Jos van Emden. De kans was groot geweest dat hij naar Australië had mogen afreizen voor het WK, maar Van Emden brak in Hamburg zijn sleutelbeen. Geldt in Kroatië als wegkapitein.

Gijs Leemreize
Na zijn verrassend goede Giro d’Italia rijdt Gijs Leemreize dit najaar vooral kleinere rondes, zoals de Sibiu Cycling Tour, Ronde van Denemarken en Deutschland Tour. In die eerste wedstrijd werd hij vijfde, maar tussen de sterkere renners zit hij in zulke rondjes nog net buiten de top 10. Leemreize kan samen met Bouwman en Vingegaard troef worden voor het eindklassement.

Lennard Hofstede
Lennard Hofstede heeft een moeilijk jaar achter de rug en moest zelfs vrezen voor zijn plekje bij Team Jumbo-Visma. Toch werd zijn contract met twee jaar verlengd. Dat heeft een specifieke reden, want de 27-jarige Hofstede is bij de Nederlandse ploeg uitgegroeid tot een uitstekende wegkapitein.

Timo Roosen
In Kroatië zijn ook de nodige etappes die niet zo zwaar zijn, maar waar pure sprinters wellicht te kort komen. Het zijn mooie kansen voor Timo Roosen, die eerder dit jaar een rit wist te winnen in de Ronde van Burgos.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: ‘Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan’

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...