Het peloton vervolgt met de CRO Race: Team Jumbo-Visma met ijzersterke ploeg aan start

Het wereldkampioenschap zit erop. Het peloton vervolgt met de CRO Race, waar Jumbo-Visma met een ijzersterke selectie start.

Tour de France 2022 stage 21

Jonas Vingegaard

Deze week is eindelijk de lang verwachte rentree van Jonas Vingegaard, die sinds zijn zege in de Tour de France niet meer heeft gekoerst. Er gingen wilde geruchten de ronde dat de Deen zijn status als Tourwinnaar niet kon handelen. In de CRO Race gaan we zien hoe hij ervoor staat.

Koen Bouwman

Overigens staan er geen zware bergen op het programma in Kroatië, waardoor de explosieve Koen Bouwman misschien zelfs meer kans heeft om het klassement winnen. Bouwman liet onlangs in Slowakije zien zelfs sprints te kunnen winnen van omvangrijke groepen.

Milan Vader

Nog een renner om naar uit te kijken bij Jumbo-Visma: Milan Vader. De mountainbiker annex wegrenner kwam in de Ronde van het Baskenland hard ten val en verkeerde zelfs in levensgevaar. De Zeeuw moest lang revalideren, maar is weer terug. Naar eigen zeggen gaat hij sterker dan ooit zijn. Misschien nog niet in de CRO Race, maar het zijn goede koersen richting volgend jaar.

Jos van Emden

Nog een renner die terugkeert na blessureleed is Jos van Emden. De kans was groot geweest dat hij naar Australië had mogen afreizen voor het WK, maar Van Emden brak in Hamburg zijn sleutelbeen. Geldt in Kroatië als wegkapitein.

Gijs Leemreize

Na zijn verrassend goede Giro d'Italia rijdt Gijs Leemreize dit najaar vooral kleinere rondes, zoals de Sibiu Cycling Tour, Ronde van Denemarken en Deutschland Tour. In die eerste wedstrijd werd hij vijfde, maar tussen de sterkere renners zit hij in zulke rondjes nog net buiten de top 10. Leemreize kan samen met Bouwman en Vingegaard troef worden voor het eindklassement.

Lennard Hofstede

Lennard Hofstede heeft een moeilijk jaar achter de rug en moest zelfs vrezen voor zijn plekje bij Team Jumbo-Visma. Toch werd zijn contract met twee jaar verlengd. Dat heeft een specifieke reden, want de 27-jarige Hofstede is bij de Nederlandse ploeg uitgegroeid tot een uitstekende wegkapitein.

Timo Roosen

In Kroatië zijn ook de nodige etappes die niet zo zwaar zijn, maar waar pure sprinters wellicht te kort komen. Het zijn mooie kansen voor Timo Roosen, die eerder dit jaar een rit wist te winnen in de Ronde van Burgos.

Nieuws
  • Paris - France - cycling - Vingegaard Jonas (DEN) of Team Jumbo-Visma pictured during 109th Tour de France (2.UWT) stage 21 Paris La DŽfense > Paris (Champs-ÉlysŽes) (112KM) - Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022