Chris Froome vraagt na trainingsongeluk om 'Dutch reach'

Chris Froome vraagt na een trainingsongeluk aandacht voor 'Dutch reach'. De renner raakte zondag licht gewond door in te rijden op een autodeur.

La Vuelta ciclista a Espana 22-17

Zondag raakte de Britse renner licht gewond aan het einde van zijn training. Chris Froome reed een ronde in Monaco, waar hij woont, en raakte toen een auto. De autobestuurder zwaaide ineens zijn deur open, na het parkeren, en Froome kon deze niet meer ontwijken. De renner reed in op de deur en bezeerde daarbij zijn elleboog.

In een video op zijn TikTok account pleitte Chris Froome na het ongeluk voor 'Dutch reach'. Hoe wij een autodeur openen is dus iets waar men internationaal een term voor heeft. Er is zelfs een site over de Dutch reach om mensen te onderwijzen in de techniek. Wat er zo bijzonder is aan ons openen van autodeuren, is dat we dit met de hand doen die ver van de deur zit. Dit dwingt ons om te kijken of Chris Froome aankomt of een andere fietser niet net langsrijdt. Wel leuk om te weten dat hoe wij deuren openen iets is waar mensen voor pleiten. Wie weet welke andere gebruiken van ons zo bejubeld worden.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos