Meer bekend over achtervolging Van der Poel op tienermeisjes, ouders vinden straf te laag

Er zijn beelden in het openbaar verschenen van wat er is voorgevallen tussen Mathieu van der Poel en de tienermeisjes.

World Championships - 2022 Mathieu van der Poel

Het Algemeen Dagblad heeft beelden in handen gekregen waarop te zien is dat Van der Poel de meisjes tot in hun hotelkamer volgt. Hij springt daar over het bed en lijkt daarbij een meisje lichtjes te raken. Al is dat niet onomstotelijk te bewijzen schrijft de krant. Een gerichte klap of duw is het in elk geval sowieso niet, stellen ze.

Er is nog meer materiaal, maar dat is van na het kloppen op de deur en de achtervolging die daarop volgde. Het hele spel is bovendien al langer aan de gang. De ouders - die toch aanwezig waren - grijpen ondanks het kabaal niet in en lijken het prima te vinden dat hun dochters urenlang hotelgasten irriteren. Een oudere zus zegt namelijk dat haar kleinere zussen vaker knock & run spelen in hotels. "Voor jullie is dit een spelletje, maar ik heb een belangrijke wedstrijd morgen", zegt Van der Poel daarop.

Als antwoord krijgt hij vooral scheldwoorden en wordt hem verweten dat hij een klap heeft uitgedeeld en de kinderen heeft bedreigd. "Ik heb niemand aangeraakt", reageert Van der Poel daar weer op. Het vervolg is bekend: de politie wordt gebeld, Van der Poel wordt gearresteerd, mist een nacht slaap en ziet zijn WK in het water vallen.

De ouders - die vooral boos zijn op Van der Poel en niet op hun kinderen die drie uur lang gasten stoorden - vinden dat de wielrenner er nog bekaaid vanaf komt met een boete.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022