Lefevere: 'Boonen was een volksmens die eens bleef hangen in het café, dat zie je Remco niet snel doen'

Na zijn Vuelta-zege en wereldtitel zal de blik nog meer dan eerst op Evenepoel gericht zijn. Patrick Lefevere verwacht dat hij ermee om kan gaan.

World Championships elite men - Road - 2022

In de podcast De Tribune vertelt Lefevere over de druk en Remco-mania die is ontstaan na zijn zeges in de Vuelta a España en op het wereldkampioenschap. "We gaan hem proberen te beschermen. In 2005 hebben we de Boonen-mania meegemaakt. De tijden zijn veranderd, maar Remco komt uit een stabiele familie en heeft ook privé zijn weg gevonden. Hij gaat trouwen. Ik hoop dat hij de rust in zijn hoofd die hij nu heeft, kan behouden."

De manager van Quick-Step Alpha Vinyl vertelt dat hij desnoods kan uitwijken naar Spanje. "Hij heeft nog altijd een vluchtroute, want hij heeft iets gekocht in Calpe. Hij is daar graag. Daarnaast gaat hij ook graag slapen in zo'n hoogtekamer bij Kolobnev. En met het geld dat hij nu verdient, moet hij zo'n kamer kunnen huren, haha. Dat moet geen probleem zijn."

Lefevere vergelijkt de situatie van Evenepoel vervolgens nog eens met de situatie van Boonen in 2005. "Je kunt je veel minder permitteren nu. Tom was meer een volksmens, die bleef eens hangen in het café. Dat ga je Remco niet zien doen. Iedere beweging wordt tegenwoordig ook gevolgd door de media, door mensen die stiekem foto's van je nemen. Als je op restaurant gaat, komen ze telkens op je af."

Naast dat de tijd anders is, zijn Evenepoel en Boonen volgens de ploegbaas dus ook totaal andere persoonlijkheden. "Tom Boonen was een figuur. Iemand van 1 meter 92. Hij had het. Als hij in de discotheek naar het toilet ging, dan kwam hij terug met tien gsm-nummers in zijn hand bij wijze van spreken. Dat zie ik bij Remco niet gebeuren."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022