Vingegaard laat even zijn vorm zien, Mohoric neemt risico, maar Milan wint eerste rit CRO Race

Jonathan Milan heeft de eerste rit van de CRO Race gewonnen. In de etappe liet ook Jonas Vingegaard zich even van voren zien.

CRO Race 2022 stage 1

De finale van de eerste etappe van de CRO Race had twee klimmetjes van zo'n drie kilometer in de finale. Geen moeilijke beklimmingen, maar zwaar genoeg om een aantal afscheidingen te maken. Een extra moeilijkheid vandaag was het slechte weer in Kroatië, waar het de hele dag door keihard regende.

Op het klimmetje liet Jonas Vingegaard - die voor het eerst koerst sinds de Tour de France - zich even zien toen hij een gaatje moest dichten op een aantal ontsnapte renners. De Deen versnelde één keer en had in korte tijd het gat gedicht. Vingegaard besloot om niet door te trekken, omdat het te veel risico zou zijn op het kletsnatte wegdek.

Wie wel risico nam in de afdaling: Matej Mohoric. De Sloveen kwam heel dichtbij, maar het was uiteindelijk ploegmaat Jonathan Milan die het zekere voor het onzekere nam en toch zijn sprint inzette terwijl Mohoric nog voorop lag. Dat was de goede keuze, want Mohoric werd ook door andere renners bijgehaald en de Italiaan was verreweg de sterkste van het uitgedunde groepje. Vingegaard eindigde op een zeventiende plaats.

Geen categorie
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022