Vriendin Van der Poel vroeg meermaals of tieners wilden stoppen, vader reageert: 'Ik zag dat ze bang waren'

Mathieu van der Poel houdt de gemoederen nogal bezig. Nu heeft ook de vader van de tienermeisjes van zich laten horen.

World Championships - 2022 Mathieu van der Poel

In gesprek met de Daily Mail Australia gaat ene Emad uit Sydney in op wat er zaterdagnacht gebeurd is. "Hij had ieder recht om boos te zijn, maar niet op de manier hoe hij het deed", vertelt de vader. "Ze zijn kleine meisjes, hij is massive. Mijn vrouw is boos dat hij het land is ontkomen na wat hij heeft gedaan."

Als reden voor de kattenkwaad van zijn twee dochters, noemt hij dat de jongste een paar weken eerder Covid (!) heeft gehad... Overigens vertelde de oudere zus - die in haar kamer verbleef en verder niet betrokken was - tegen het Algemeen Dagblad dat haar jongere zusjes wel vaker knock & run spelen in hotels. Met medeweten van haar ouders.

Emad: "Ze waren opgewonden en op een gegeven moment werden ze een beetje ondeugend. Ik kan me voorstellen dat ze zoiets doen, maar aan de manier hoe mijn dochter rende, zag ik dat ze bang was. De oudste is een waaghals, maar dit schokte haar", vertelde hij over het moment dat Van der Poel uit zijn hotelkamer stormde.

Roxanne

Overigens vergeet de vader te vermelden dat Van der Poels vriendin Roxanne na meerdere keren te zijn geïrriteerd de tienermeiden opdroeg om te stoppen met hun spelletje. Dat staat immers in het politierapport. Van der Poel is zich er zelf bewust van dat hij de receptie had moeten bellen, maar het moge duidelijk zijn dat op een lieve manier vragen niet werkte bij de dochters van Emad.

De vader vertelt wel dat zijn dochters in de problemen zitten, omdat hij hun gedrag niet wil goed praten. Wat niet bepaald overeenkomt met de eerdere verklaring van hun oudste dochter tegen het AD. De vrouw des huizes had er op het moment zelf ook minder moeite mee, want die lag 'gewoon' in een kamer naast haar dochters en hoorde het kabaal net zo goed.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022