Stevige kritiek op Gaviria: 'Zijn mentaliteit moet veranderen, hij heeft een onvoldoende arbeidsethos'

Fernando Gaviria was tot een paar jaar terug de beste sprinter ter wereld, maar de Colombiaan presteert al jaren niet meer op wereldniveau.

Dwars door het Hageland 2022 Elite men

In 2018 won Gaviria twee ritten in de Tour de France en ook in Milaan-Sanremo kreeg hij een unieke kans om te winnen. Hij viel in de laatste kilometer, maar menigeen dacht: hij zal nog weleens een kans krijgen. Maar Gaviria is de laatste jaren geen schim meer van zichzelf.

Bij UAE Team Emirates boekte hij weinig zeges en daarom krijgt hij geen contractverlenging aangeboden voor volgend jaar. Sterker nog, teammanager Joxean Fernandez Matxin gaf hem nog een trap na. "Hij is een supertalent en volgens mij een van de snelste sprinters ter wereld, maar voor zijn arbeidsethos geef ik hem een vijf of een zes", vertelt Matxin in gesprek met VeloNews.

"Hij begint aan koersen met een niveau van een acht, terwijl zijn ploegmaats op een negen of tien zitten dankzij hun professionele houding op training. Gaviria moet zijn mentaliteit veranderen en moet iets aan zijn motivatie doen. Ik ken hem al van bij Quick Step, maar er moet echt iets gebeuren."

Nieuws
  • Photo: Tim Van Wichelen/Cor Vos © 2022