Opleidingsteam Jumbo-Visma wint TTT Ronde de l'Isard

Vandaag won de opleidingsteam Jumbo-Visma de TTT in de Ronde de l'Isard. Hierdoor verstevigde ze ook hun leiding in de koers.

Tour de Slovaquie 2022 stage 1

Deze ochtend stond er in de Ronde de l'Isard een ploegentijdrit op het programma. De teams moesten één voor één het bijna drieëntwintig lange parkoers afleggen, om te kijken wie dit het snelste kon. Het opleidingsteam van Jumbo-Visma kwam uiteindelijk als sterkste uit de bus. Het opleidingsteam van Groupama-FDJ en het Trinity Racing team moesten al een halve minuut toegeven, en werden twee en drie.

Dat de opleidingsploeg van Jumbo-Visma wint lijkt misschien niet heel verrassend, ze zijn immers erg goed. Maar gisteren viel hun renner Loe van Belle hard in de finale. Deze ochtend werd duidelijk dat hij niet meer van start kon gaan en de ploeg het dus met een renner minder moest doen. Extra knap dus dat de ploeg met minder renners toch zo'n goede tijd neerzet.

Op het moment heeft Johannes Staune-Mittet van Jumbo-Visma de leiderstrui in handen. Hij deelt samen met zijn ploeg dus een mooie slag uit aan de concurrentie door de TTT te winnen. Of hij de leiderstrui kan blijven dragen vandaag blijft nog de vraag. Vanmiddag staat een forse bergetappe op het programma die het klassement nog eens goed op de kop kan zetten.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos