Waar gaan we Team Jumbo-Visma dit seizoen nog zien en wie is waar kopman? Een handig overzicht!

Het einde van het seizoen nadert en Wout van Aert en Primoz Roglic genieten al van hun vakantie. Wie komen nog wel in actie namens Jumbo-Visma?

Deutschland Tour 2022 -stage-3

Terwijl kopmannen Wout van Aert en Primoz Roglic al een punt achter hun seizoen hebben gezet en aan het genieten zijn van hun vakantie, staat er nog een aantal mooie koersen op het programma voor Team Jumbo-Visma. Een deel van de ploeg - met onder anderen Jonas Vingegaard, Milan Vader en Koen Bouwman - rijdt momenteel in de Ronde van Kroatië en een ander deel is naar Italië afgereisd voor de Giro dell'Emilia.

Het is de eerste koers in het Italiaanse najaar voor de Nederlandse topploeg. Verder volgen ook nog Gran Piemonte en natuurlijk de Ronde van Lombardije. In Emilia start de ploeg met een gemixte ploeg van renners van het WorldTeam en van de opleidingsploeg. Tobias Foss is de kopman. De kersvers wereldkampioen tijdrijden wordt bijgestaan door Robert Gesink, Chris Harper, Sam Oomen, Thomas Gloag, Per Strand Hagenes en Rick Pluimers.

Die laatste twee maken deel uit van de opleidingsploeg, terwijl Gloag momenteel verbonden is aan de ploeg als stagiair. De Brit maakt volgend seizoen de definitieve overstap. Aan de Ronde van Lombardije mogen zij niet meedoen, omdat dat een WorldTour-wedstrijd is. In Lombardije wordt de kaart Vingegaard getrokken, terwijl ook Bouwman, Oomen en Foss wellicht lang mee zouden kunnen. Voorlopig staat ook Sepp Kuss nog op de startlijst.

Waar kunnen we Team Jumbo-Visma verder nog verwachten? De ploeg rijdt verder nog de Sparkassen Münsterland Giro (met Olav Kooij als kopman), Parijs-Tours (met Christophe Laporte & Mike Teunissen als kopmannen) en de Chrono des Nations. Die laatste wedstrijd is op 16 oktober en is een tijdrit. Daar maken Jos van Emden, Edoardo Affini en Tobias Foss hun opwachting.

Nieuws
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022