Sporza-Spion over 2022: 'Het strafste was de ritzege van Van Aert in Calais, wattages die ik zelden gezien heb'

Remco Evenepoel maakte grote indruk laatste weken, maar de ritzege van Wout van Aert in Calais was volgens de Sporza-spion het moment van het jaar.

Tour de France 2022 stage 4

Met onder anderen Wout van Aert en Remco Evenepoel kent het Belgische wielrennen een ongekende weelde. Successen worden geschonken op bestelling. De Sporza-spion, wiens identiteit niet bekend is gemaakt maar die we bij Wieler Revue zonder succes hebben proberen te ontmaskeren, heeft genoten van het wielerjaar. Zeker van de Belgen.

Na de zeges van Remco Evenepoel in de Vuelta a España en op het wereldkampioenschap staat hij de laatste weken vooral in de schijnwerpers. "De manier waarop Remco Luik, San Sebastian en het WK won, was fenomenaal en bijna telkens op dezelfde manier. Iedereen doodknijpen en alleen aankomen."

Alleen waren dat niet de momenten die eruit springen voor de Sporza-spion. "Het strafste wat ik gezien heb, was de ritzege van de gele Wout van Aert in Calais. Zo uithalen op de Cap Blanc Nez en dan nog een tijdrit van 10 kilometer uit zijn benen schudden. Ik heb wattages gezien van die etappe en er is toen héél hard gereden. Dat heb ik zelden gezien in mijn leven."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022