Bart Lemmen naar Human Powered Health team

Bart Lemmen gaat volgend jaar naar het ProTeam Human Powered Health. Hij verlaat de continentale VolkerWessels formatie om er nog een extra tandje bij te zetten.

Ton Dolmans Trofee 2022

De 26-jarige Bart Lemmen wordt aankomend seizoen prof bij het ProTeam Human Powered Health. Hiermee zet Bart Lemmen opnieuw een stap naar een hoger niveau binnen het wielrennen, iets wat hij jaar op jaar lijkt te doen. Dit seizoen reed hij bij VolkerWessels zijn eerste en direct laatste jaar op continentaal niveau. Dit jaar maakte Lemmen veel indruk door een UCI wedstrijd te winnen en 4e te worden op het Nederlands kampioenschap. Vorig jaar reed de Nederlandse Lemmen nog bij de clubploeg West-Frisia, waar hij al veel moois liet zien en de Topcompetitie won.

Lemmen zet nu dus nog een tandje erbij en wordt volgend jaar prof. Een bijzondere stap voor een renner die nog niet zo lang geleden voor het eerst zijn gezicht liet zien in de wielerwereld. De 26-jarige Lemmen begon vijf jaar geleden met wielrennen bij de Utrechtse studenten wielervereniging de Domrenner. Na zijn studententijd ging Lemmen werken bij defensie en werkte hij daarnaast aan zijn wielercarrière. Dit jaar was Bart Lemmen ook nog werkzaam bij defensie, maar vanaf volgend jaar legt hij zijn focus volledig op het wielrennen.

Bart Lemmen is zich zelf ook bewust van de bijzondere stappen die hij zet, zo vertelt hij: “Het is ongelofelijk om te bedenken dat vijftien maanden geleden nog niemand van Bart Lemmen had gehoord en ik van niemand had gehoord.” Na dit jaar kan hij er wel op rekenen dat mensen van hem gehoord hebben, zeker nu hij deze stap naar ProTeam niveau zet. Wie weet waar we Lemmen over een jaar tegenkomen?

Nieuws
  • Bart Lemmen wint Ton Dolmans Trofee Foto: Cor Vos