Lefevere over etentje met Evenepoel: 'Remco zou alleen voor het voorgerecht komen, maar is gebleven tot de koffie'

De geruchten over de INEOS Grenadiers-transfer van Remco Evenepoel zijn de kop ingedrukt door Patrick Lefevere.

World Championships elite men - Road - 2022

De ploegbaas van Quick-Step Alpha Vinyl heeft het met verbazing aangekeken. Hij noemt het in zijn column in Het Nieuwsblad een storm in een glas water. "Ongelooflijk hoeveel inkt de voorbije dagen daarover is gevloeid, maar de bottomline is dat Remco voor Quick-Step Alpha Vinyl rijdt en dat komende jaren zal blijven doen."

Dat heeft Evenepoel onlangs nog eens duidelijk gemaakt tijdens een etentje in Lennik. "In een hoekje apart, zonder luistervinken en vliegen aan de muur. De hele kwestie INEOS heeft drie minuten op tafel gelegen. Patrick speelde open kaart: er is interesse, in het verleden is er ook vrijblijvend gepraat, maar een transfer is niet aan de orde. Discussie gesloten."

Het is uiteindelijk een lang gesprek geworden, vertelt Lefevere. "Remco zou aanvankelijk alleen voor het voorgerecht komen, maar is gebleven tot de koffie, toen zijn ogen letterlijk al bijna dichtvielen. We hebben het gehad over de ploeg, nu en in de toekomst. Ik heb nog eens uitgelegd dat er voor 2023 geen ruimte meer is voor versterking, maar dat ik in 2024 vijftien renners heb die einde contract zijn."

Ook het programma van de wereldkampioen is ter sprake gekomen. "Over wel of geen Tour Down Under bijvoorbeeld. Remco heeft aangegeven dat hij daar ooit wil rijden, maar nu hij net terug is uit Australië, zal het allicht niet voor volgend jaar zijn. De grote kwestie Giro of Tour is vooral een grote kwestie voor de buitenwereld. Zelf blijft Remco daar heel rustig onder. Een beslissing is sowieso nog niet genomen."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022