Gemeente Groningen: 'Fiets niet in huiskamer', (race)fietsers bewijzen tegendeel

De gemeente Groningen startte een campagne over fietsen en huiskamers. Daar is niet helemaal goed over nagedacht...

De Grote Markt in Groningen wordt verbouwd en moet de gezellige huiskamer van het toch al zo gezellige Groningen worden. Vanwege een tekort aan fietsenstallingen staat/stond die huiskamer in wording op drukke uitgaansavonden nogal eens stampvol met fietsen.

Een ambtenaar die zelf duidelijk wat groter woont dan de gemiddelde stedeling met een (race)fiets bedacht daarop een campagne om dat tegen te gaan; sinds kort hangen er op de Grote Markt posters met de tekst 'Je zet jouw fiets ook niet in je eigen huiskamer, toch?'

Ehh, nou.. dat doen we dus wel degelijk met onze geliefde tweewieler. De poster viel ook Herman van der Zandt op toen hij onlangs in Groningen was. Hij postte er een foto van op Twitter en de reacties zijn duidelijk: fietsen staan wel degelijk in huiskamers (en andere kamers).

De tweet van Herman van der Zandt

En de fotoreacties volgden, boven de piano of versierd..

Het blijft niet bij één fiets

En ook niet bij de huiskamer

Aan de muur, waar kunstwerken horen..

Vier, wie biedt er meer?!

Leonie misschien: een huis vol fietsen!

Nee, die ambtenaar is duidelijk geen fietser

Die quote uit De Renner van Tim Krabbé blijkt eens temeer weer eens helemaal adequaat te zijn! Heul veul fietsen in huiskamers, meneer de ambtenaar!

Maar we snappen het wel, zo'n plein is inderdaad veel mooier zonder dat het ramvol met fietsen staat. Bij voldoende ruimte om je fiets op een andere plek te parkeren dus een prima idee - maar denk voortaan wel even wat beter na over je slogans... De herinrichting van de Grote Markt in Groningen is ergens in 2023 klaar.

Pelotonpraat
  • Beeld: twitter Herman van der Zandt