HomePelotonpraatBelgië pakt uit voor 'DJ' Evenepoel: Manneke Pis in wielertenue, ereburgerschap en...

België pakt uit voor ‘DJ’ Evenepoel: Manneke Pis in wielertenue, ereburgerschap en zwarte regenboogtrui

België pakte groots uit met de huldiging voor wereldkampioen én Vuelta-winnaar Remco Evenepoel, die er duidelijk anders mee omging dan Tom Dumoulin na diens Giro-zege..

Dat België wielergek is wisten we stiekem natuurlijk al, maar het werd maar weer eens bewezen bij de huldiging voor Remco Evenepoel gisteren. De wereldkampioen én winnaar van de Vuelta genoot er zelf ook met volle teugen van.

Waar Tom Dumoulin tijdens diens huldiging voor zijn Giro-zege in 2017 in alle bescheidenheid enigszins ongemakkelijk op het podium stond, daar bleek Evenepoel een echte showman te zijn.

Zwarte regenboogtrui

De jonge Belg startte zijn dag met een training in z’n nieuwe regenboogkloffie. Dat was, waarschijnlijk vanwege het slechte weer, een ritje in een zwarte regenboogtrui – in koers zal Evenepoel uiteraard wel gewoon de witte regenboogtrui dragen.

Ereburgerschap

Na z’n training volgde een receptie op het gemeentehuis van Dilbeek, de gemeente waarin hij woonachtig is. Daar kreeg hij het ereburgerschap aangeboden, dat hij ondertekende op een podium waarop hij als ‘voorafje’ al werd toegejuicht.

Brussel

Een ‘voorafje’, omdat de grote huldiging op de Grote Markt in Brussel nog moest beginnen. Evenepoel werd er naartoe gereden in een open auto, met daarachter een stoet van honderden (jonge) wielrenners. In Brussel bleek Manneke Pis alvast een passende outfit* te hebben gekregen

*Natuurlijk niet de regenboogrtrui zelf, want die moet je echt verdienen (zeggen we ook tegen de amateurs die er in eentje rondrijden..)

DJ Evenepoel

Op de Grote Markt in Brussel wachtte een grote menigte de kersvers wereldkampioen op. Evenepoel genoot er, met enkele Belgische QuickStep-ploeggenoten aan zijn zijde, zichtbaar van. Een Viking-clap, zingen en ook DJ’en; Evenepoel was helemaal in z’n element.

Morgen komt Remco Evenepoel voor het eerst in z’n regenboogtrui aan de start van een koers, in z’n eigen België nog wel: Binche-Chimay-Binche. Hoewel je het bij Evenepoel nooit weet, is de kans klein dat hij juichend over de streep komt.

De Waalse koers eindigt immers meestal in een sprint van een uitgedunde groep. Mannen als Christophe Laporte, Arnaud De Lie en Arnaud Démare zijn dus grotere kanshebbers op de zege.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bredewold verrassend Europees kampioene: ‘Tot de laatste 2 kilometer zat ik te wachten tot ze terug zouden komen’

"Ik heb er geen woorden voor", begon Bredewold na afloop haar verhaal bij de...

Mischa Bredewold soleert op haar 23e naar Europese titel op de weg

De VAM-berg in Drenthe vormt dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen op...

📸 Mauro Schmid reageert subtiel op aantijgingen van Patrick Lefevere

Het seizoen loopt ten einde en dus moet Patrick Lefevere straks weer afscheid nemen...

Miguel Angel Lopez ‘drie uur lang’ ontvoerd door overvallers in bijzijn van gezin

Opmerkelijk nieuws vanuit Colombia. Miguel Angel Lopez is in zijn eigen woning ontvoerd en...

Meer zoals dit

Video | Verkenning VAM-berg: verslag van een duizelingwekkende klim naar 4800 centimeter hoogte

Met het oog op het NK op en rond de VAM-berg zie je hier een video van de klim waar de renners heeeel vaak overheen moeten. Over ijle lucht, de Alpen zien en zuurstofmaskers..

Ophef over sokken Marlen Reusser bij EK tijdrijden: ‘Ze zitten tot in haar ellebogen’

Uiteindelijk klonk het Zwitserse volkslied in Emmen voor Marlen Reusser, maar volgens sommige mensen...