Van der Poel reed vandaag voor het eerst op gravelfiets: 'Zit tussen wegwielrennen en veldrijden in'

Mathieu van der Poel doet van het weekend niet mee aan de Ronde van Lombardije, maar aan het WK Gravel. Hij vertelde over zijn ambities.

Tour de France 2022 stage 7

"We schrijven een beetje geschiedenis komende zondag", vertelt de renner van Alpecin-Deceuninck. "Hoewel het niet helemaal nieuw is voor me, heb ik vandaag voor het eerst op een gravelfiets gereden en het zit ergens tussen wegwielrennen en veldrijden. De aanpassing aan de fiets was niet moeilijk."

Uiteraard gaat het ook even over de ambities van Van der Poel voor komende zondag in Veneto. Hij blijft redelijk voorzichtig. "Ik ga daar grotendeels heen voor mijn plezier. Als het gevoel goed is op zondag, dan zullen we uiteraard ons best doen om het uiterste resultaat eruit te halen."

Naast Van der Poel zal ook Gianni Vermeersch zijn opwachting maken in Italië. "Ik heb geen idee wat ik moet verwachten eigenlijk. Ik heb het parkoers al bekeken en het lijkt vlak en niet te technisch. Een beetje zoals het gravel van Dwars door het Hageland. Ik kijk er sowieso naar uit, mijn eerste kennismaking was alvast heel prettig."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022