HomeZelf in het zadelOm deze vijf redenen is je smartphone onmisbaar tijdens het wielrennen

Om deze vijf redenen is je smartphone onmisbaar tijdens het wielrennen

Je smartphone, ook op de fiets onmisbaar (mits verantwoord gebruikt natuurlijk). Hier lees je waarom!

Op het zadel klimmen zonder smartphone, we kunnen het ons nauwelijks meer voorstellen. In de smartphonehouder aan je arm zit het apparaat waarvan je ook tijdens een tourtochtje veelvuldig gebruik maakt. Je zet je e-mail, pushmeldingen van nieuwssites, je socials en WhatsApp lekker uit, zodat je niet steeds lastiggevallen wordt. Om onderstaande redenen komt je smartphone echter goed van pas onderweg.

De wielersport volgen en onderweg wedden

Op je vrije dag de hele dag een klassieker bekijken vanaf de bank is soms zonde van het mooie weer, dat uitnodigt om zelf het stalen ros te beklimmen voor een flink aantal kilometers. Tijdens een pauze kijk je of je weddenschappen op de betreffende koers nog een leuk bedragje voor je in petto hebben.

Op de beste online casino site is ook ver van huis inzetten op het wielrennen mogelijk. De hoogtepunten zie je ’s avonds wel. Een radiozender kun je, in tegenstelling tot tv-beelden, natuurlijk al fietsend volgen. Dat werkt inspirerend tijdens je eigen inspanningen.

Pechhulp voor de wielrenner

Bereikbaarheid tijdens een tour, daar kies je zelf voor. Sommige wielrenners nemen zelfs helemaal geen telefoon mee om zo veel mogelijk afstand te nemen van de alledaagse drukte. Toch is het handig om het ding mee te nemen (desnoods zet je hem uit) voor wanneer je even een belletje moet maken. Bijvoorbeeld als je fietstochtje uitloopt door slecht weer, of als je pech onderweg hebt. Er is immers ook een soort wegenwacht voor fietsers.

Weer, route en aantallen kilometers bijhouden

Je hebt ongetwijfeld een favoriete wieler-app – zoek die anders op deze site: “De leukste apps voor wielrenners” – waarop je routes opzoekt en je je gereden kilometers bijhoudt. Het is leuk om die gegevens te delen met gelijkgestemden en te zien waar je allemaal geweest bent. Zeker als je je fiets mee in de auto, de trein of het vliegtuig hebt genomen en onontgonnen terrein verkent. En vergeet de lokale weersvoorspelling niet.

Je favoriete muziek bij de hand

Veel wielrenners hebben een opzwepend muziekje nodig tijdens de zware stukken door de bergen of heuvels, terwijl anderen de sfeer van de omgeving en het gevoel dat daarbij hoort willen versterken. Denk aan een eindeloos weiland met de dromerige tonen van Aguaplano van de Italiaanse zanger Paolo Conte, of een flink stuk vals plat waarbij je wordt aangevuurd door de hiphopbeats van je favoriete rapper. Het bekendste nummer waarbij sporters het strijdtoneel betreden is trouwens het oppeppende Lose Yourself van Eminem.

Bezienswaardigheden en terrasjes opzoeken

Na een lange fietstocht langs heuvels en valleien, plassen en beken, steden en dorpen neem je het ervan op een terrasje. Dit is het moment om terug te kijken op het avontuur, de onderweg gemaakte foto’s te versturen en eventueel het nieuws, je sociale media en berichtjes te bekijken. Ook het al genoemde wedden op sport doe je hier op je gemak. Doe je een meerdaagse tocht, dan ga je op zoek naar de bezienswaardigheden van de plaatsen waar je overnacht. Het zou immers zonde zijn om op beroemde plekken niet wat van de lokale cultuur mee te krijgen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wordt gehavende Pedersen grootste uitdager Van der Poel: ‘Je moet 100 procent zijn in de Ronde, en dat ben ik niet’

In tegenstelling tot Wout van Aert en zijn ploegmaat Jasper Stuyven kwam Pedersen er...

Van der Poel over afwezigheid Van Aert en Stuyven: ‘Jammer voor de Ronde, maar vooral voor Wout en Jasper zelf’

Afgelopen week stond hij in tegenstelling tot concurrenten niet aan de start in Dwars...

Oprichtster AG Insurance-Soudal verlaat de ploeg uit onvrede, AG Insurance wordt eigenaar

Het kibbelt achter de schermen bij AG Insurance-Soudal, sinds dit seizoen WorldTour-ploeg in het...

📸 Visma – LAB onthult unieke podiumtrui, EF Education-EasyPost met retroshirt naar de Ronde

Vroeger koersten renners een heel jaar lang (of zelfs meerdere seizoenen) in hetzelfde shirt....

Meer zoals dit

Met deze simpele ingrepen bouw je een racefiets om tot (tijdelijke) gravelfiets

Gravelen is booming business. De discipline kwam overgewaaid van de Verenigde Staten naar Europa...

📸 Lelijk of briljant? Deze koeien- en varkenswielerpakjes vallen in ieder geval op…

De tijd dat half Nederland in een shirtje van Rabobank de weg op ging...

7 Redenen waarom solo fietsen veel leuker is dan in een groep

Ook nu we weer gewoon in groepen mogen rijden, vindt onze redacteur solo fietsen veel leuker. Hieronder legt hij aan de hand van 7 punten uit waarom.