HomeZelf in het zadelOm deze vijf redenen is je smartphone onmisbaar tijdens het wielrennen

Om deze vijf redenen is je smartphone onmisbaar tijdens het wielrennen

Je smartphone, ook op de fiets onmisbaar (mits verantwoord gebruikt natuurlijk). Hier lees je waarom!

Op het zadel klimmen zonder smartphone, we kunnen het ons nauwelijks meer voorstellen. In de smartphonehouder aan je arm zit het apparaat waarvan je ook tijdens een tourtochtje veelvuldig gebruik maakt. Je zet je e-mail, pushmeldingen van nieuwssites, je socials en WhatsApp lekker uit, zodat je niet steeds lastiggevallen wordt. Om onderstaande redenen komt je smartphone echter goed van pas onderweg.

De wielersport volgen en onderweg wedden

Op je vrije dag de hele dag een klassieker bekijken vanaf de bank is soms zonde van het mooie weer, dat uitnodigt om zelf het stalen ros te beklimmen voor een flink aantal kilometers. Tijdens een pauze kijk je of je weddenschappen op de betreffende koers nog een leuk bedragje voor je in petto hebben.

Op de beste online casino site is ook ver van huis inzetten op het wielrennen mogelijk. De hoogtepunten zie je ’s avonds wel. Een radiozender kun je, in tegenstelling tot tv-beelden, natuurlijk al fietsend volgen. Dat werkt inspirerend tijdens je eigen inspanningen.

Pechhulp voor de wielrenner

Bereikbaarheid tijdens een tour, daar kies je zelf voor. Sommige wielrenners nemen zelfs helemaal geen telefoon mee om zo veel mogelijk afstand te nemen van de alledaagse drukte. Toch is het handig om het ding mee te nemen (desnoods zet je hem uit) voor wanneer je even een belletje moet maken. Bijvoorbeeld als je fietstochtje uitloopt door slecht weer, of als je pech onderweg hebt. Er is immers ook een soort wegenwacht voor fietsers.

Weer, route en aantallen kilometers bijhouden

Je hebt ongetwijfeld een favoriete wieler-app – zoek die anders op deze site: “De leukste apps voor wielrenners” – waarop je routes opzoekt en je je gereden kilometers bijhoudt. Het is leuk om die gegevens te delen met gelijkgestemden en te zien waar je allemaal geweest bent. Zeker als je je fiets mee in de auto, de trein of het vliegtuig hebt genomen en onontgonnen terrein verkent. En vergeet de lokale weersvoorspelling niet.

Je favoriete muziek bij de hand

Veel wielrenners hebben een opzwepend muziekje nodig tijdens de zware stukken door de bergen of heuvels, terwijl anderen de sfeer van de omgeving en het gevoel dat daarbij hoort willen versterken. Denk aan een eindeloos weiland met de dromerige tonen van Aguaplano van de Italiaanse zanger Paolo Conte, of een flink stuk vals plat waarbij je wordt aangevuurd door de hiphopbeats van je favoriete rapper. Het bekendste nummer waarbij sporters het strijdtoneel betreden is trouwens het oppeppende Lose Yourself van Eminem.

Bezienswaardigheden en terrasjes opzoeken

Na een lange fietstocht langs heuvels en valleien, plassen en beken, steden en dorpen neem je het ervan op een terrasje. Dit is het moment om terug te kijken op het avontuur, de onderweg gemaakte foto’s te versturen en eventueel het nieuws, je sociale media en berichtjes te bekijken. Ook het al genoemde wedden op sport doe je hier op je gemak. Doe je een meerdaagse tocht, dan ga je op zoek naar de bezienswaardigheden van de plaatsen waar je overnacht. Het zou immers zonde zijn om op beroemde plekken niet wat van de lokale cultuur mee te krijgen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO voert tijdens Tour heel wat coronamaatregelen terug in (en dat is vooral slecht nieuws voor de fans)

Het peloton is nog lang niet verlost van het coronavirus. Dat werd duidelijk in...

Christophe Laporte wint openingsetappe Dauphiné, vluchter Herregodts 10 meter voor finish ingerekend

In de Franse Ardèche ging vandaag het Critérium de Dauphiné van start. Toppers als...

Manager Bossuyt: ‘Shari en Toon testten beiden positief na passage in Flamanville, dat is geen toeval’

Anderhalf jaar nadat Toon Aerts betrapt werd op het gebruik van het verboden middel...

📸 Creatieve shirtjesmaker fotoshopt Jonas Vingegaard in Rabobank-Visma tenue

Het contract tussen Jumbo Supermarkten zal overigens wel gerespecteerd worden, maar andere sponsors kunnen...

Meer zoals dit

Bucketlistklim | Cime de la Bonette: de hoogste verharde doorgaande weg van de Alpen

De Cime de la Bonette is de hoogste geasfalteerde vrij toegankelijke weg van de Alpen, maar om die status te krijgen hebben de Fransen (de klim ligt in de Franse Alpen) een truc special uitgehaald. Niet alleen om de hoogte moet je de klim eens gedaan hebben, het is ook een pracht van een beklimming. Lang, maar gelukkig niet al te steil.

Nu het (eindelijk) warmer wordt: 8 tips om jezelf te wapenen tegen de hitte

Deze tips zullen helpen om beter om te gaan met de warme. Uiteraard gaat...

7 Tips waarmee het fietsen in de bergen nét even wat minder zwaar wordt

In de bergen fietsen is fantastisch, maar kan natuurlijk ook loodzwaar zijn. Onderstaande 7 tips maken het misschien net even wat minder zwaar. Doe er je voordeel mee!