Deze Nederlanders zitten (officieel) nog zonder contract voor 2023

Het seizoen zit er bijna op en de ploegen voor volgend jaar beginnen langzaam vol te raken. Nog twaalfde Nederlandse profs zitten officieel zonder contract.

Coppa Agostoni 2022

Er moet direct een kanttekening worden gemaakt. Van de twaalf Nederlandse profs die volgens ProCyclingStats nog geen verbintenis hebben voor volgend jaar, zitten onder anderen Cees Bol, Ramon Sinkeldam en David Dekker. Van hen is al bekend dat ze volgend seizoen in Franse dienst rijden. Die eerste twee voor het huidige B&B Hotels KTM. Dekker heeft een contract voor volgend jaar bij Team Arkéa-Samsic.

Uit de WorldTour hebben ook Sebastian Langeveld en Corné van Kessel nog geen contract. Die eerste vertelde onlangs te twijfelen of hij ermee stopt of hij er nog een voorjaar aan vastplakt. Van Kessel zag zijn contract niet verlengd worden bij Intermarché-Wanty-Gobert, maar reed toch al niet veel op de weg. Hij focust zich vooral op de cross.

Van de renners die nog moeten hopen uit de ProTeams is Sjoerd Bax de renner met het hoogste niveau. De renner van Alpecin-Deceuninck legde onlangs in de Copa Agostoni onder anderen Alejandro Valverde, Domenico Pozzovivo en Enric Mas op de pijnbank. Een paar weken eerder werd hij ook al vierde in de Ronde van Luxemburg. Met zijn contract moet het dus wel goed zitten. Genoeg ploegen uit de WorldTour zouden hem goed kunnen gebruiken.

Verder staan ook Jetse Bol, Arvid de Kleijn, Danny van der Tuuk, Alex Molenaar, Gerd De Keijzer en Bas Tietema voorlopig op de nominatie om prof af te zijn vanaf 2023. Al is van Bol al bekend dat hij ook volgend jaar kan blijven bij het Spaanse ProTeam Burgos-BH.

Achtergrond
  • Photo Ivan Benedetto/SCA/Cor Vos ©2022