Evenepoel glimlachend: 'Voelde dat mijn benen zwak waren en wilde vervolgens slotonde met Keisse rijden'

Remco Evenepoel liet zich in Binche-Chimay-Binche zien in de regenboogtrui, maar op 25 kilometer van het einde liet hij lopen.

Binche-Chimay-Binche 2022

Al op negentig kilometer van de meet viel Evenepoel een eerste keer aan en ook in het vervolg van de wedstrijd was hij nog een aantal keer van voren te zien. Maar de benen van de Vuelta a España en het wereldkampioenschap had hij niet meer, vertelde hij na afloop met een glimlach. "Ja, ik voelde al snel dat de benen zwak waren."

Binche-Chimay-Binche werd uiteindelijk gewonnen door Christophe Laporte, de vice-wereldkampioen van Wollongong. Evenepoel reed op dat moment al ver achter het peloton, want hij besloot bij zijn stoppende ploegmaat Iljo Keisse te blijven. "Toen ze via de radio zeiden dat hij gelost was, wilde ik de slotronde samen met hem rijden."

Dat heeft een specifieke reden, want de ervaren Keisse heeft Evenepoel veel bijgebracht. "Ja, ik heb veel van hem geleerd en het was een eer om met hem de kamer te delen. Ik wilde in schoonheid afsluiten met Iljo. Mijn seizoen kon niet mooier eindigen. Ook de aanmoedigingen waren schitterend. Met een glimlach kan ik zeggen dat mijn seizoen stopt. Ik verlang naar vakantie en rust. En daarna stoom ik me klaar voor volgend seizoen."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022