Laporte boekte vijfde seizoenszege in Binche: 'Ik had moeite me op te peppen voor training, maar de benen voelden goed na WK'

Christophe Laporte zette met de zege in Binche-Chimay-Binche een uitroepteken achter zijn eerste seizoen bij Team Jumbo-Visma.

Binche-Chimay-Binche 2022

In België rekende Laporte in de slotfase af met de Noor Rasmus Tiller. De hardrijder van Team Jumbo-Visma knalde in de laatste kilometer weg van Tiller en won zodoende zijn vijfde koers van dit seizoen. Eerder dit jaar was hij al de beste in een etappe in Parijs-Nice, een rit in de Tour de France en won hij een etappe plus het eindklassement in de Ronde van Denemarken.

In Binche-Chimay-Binche was Laporte wederom ijzersterk. Twee weken eerder pakte hij zilver op het WK in Wollongong, maar hij heeft zijn vormpeil nog langer vast weten te houden. Tegen Sporza vertelde hij na afloop over de wedstrijd. "De aanvalspogingen gingen alle kanten op. Daarom vond ik het beter om zelf het initiatief te nemen. In de finale ben ik dan maar vol doorgegaan."

Laporte had na zijn terugreis vanuit Australië toch even moeite gehad om de draad weer op te pakken, vertelde hij eerlijk. "Na het wereldkampioenschap had ik wat moeite om me op te peppen voor een training, maar de benen voelden nog altijd goed aan."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022