Jumbo-Visma's Milan Vader showt prachtige spiksplinternieuwe Cervélo-mountainbike

Het gaat eindelijk weer voor de wind met Milan Vader, die onlangs in Kroatië zijn rentree maakte en nu ook zijn nieuwe mountainbike kan showen.

CRO Race 2022 stage 4

Het verhaal van Milan Vader is bekend. Door zijn goede wattages (vooral watts per kilogram) kreeg hij vorig jaar een contract aangeboden bij Team Jumbo-Visma. De eerste weken liet hij zich zien, maar in de Ronde van het Baskenland kwam hij dusdanig zwaar ten val dat hij zelfs in levensgevaar verkeerde.

De Zeeuw krabbelde op en maakte onlangs in de CRO Race naar behoren zijn rentree. Hij kon in dienst van kopman Jonas Vingegaard van waarde zijn. En nog belangrijker: hij voelde zich weer op zijn gemak in het peloton. Vader is als mountainbiker dan ook een van de meest vaardige renners op zijn fiets.

Ondanks dat het daar door zijn blessure dit jaar niet van is gekomen, blijft het de bedoeling om wegwielrennen te combineren met mountainbiken. Dat blijkt wel uit de Instagram-post die Vader deze week online zette. Hij kon eindelijk zijn nieuwe Cervélo-mountainbike laten zien. Dit weekend mag hij er meteen in wedstrijdverband op rijden, want Vader rijdt in Frankrijk de Roc D'Azur.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022