Pogacar: 'Mas was op de klimmetjes van hetzelfde niveau, maar ik had vertrouwen in de zege'

Tadej Pogacar heeft met de overwinning in de Ronde van Lombardije zijn zestiende zege geboekt van 2022. Een bijna perfect seizoen.

Giro di Lombardia 2022

Na afloop deed hij zijn verhaal. "Het is geweldig om mezelf op te volgen", aldus Pogacar. "Ik ben onwijs dankbaar voor het werk van de ploeg, want ze hebben het echt geweldig gedaan. En om het vervolgens af te kunnen maken in de laatste race van het seizoen, is geweldig."

UAE Team Emirates nam in de finale het heft in handen, want onder anderen João Almeida, Marc Hirschi en Davide Formolo speelden een beslissende rol. Pogacar ging op de Civiglio zelf en kreeg Mas en Landa met zich mee. "Ik probeerde aan te vallen op de Civiglio, maar Mas was op de klimmetjes vandaag van eenzelfde niveau. Maar ik had vertrouwen dat ik de zege kon pakken."

Een week eerder werd Pogacar er nog opgelegd door Mas in de Giro dell'Emilia, maar daar was hij nu allerminst bang voor. In de sprint met twee was de Sloveen duidelijk de betere van Mas. "In Emilië was ik net terug uit Australië en sinds toen ben ik me iedere dag beter en beter gaan voelen. Ik wist dat ik goede benen zou hebben."

Zo boekte Pogacar zijn zestiende overwinning van het seizoen. Een jaar waarin hij onder meer Strade Bianche, de Tirreno-Adriatico, drie etappes in de Tour de France en dus de Ronde van Lombardije op zijn naam schreef. Al zal ook het missen van een derde eindwinst in de Tour de France blijven hangen. "Een bijna perfect seizoen", vertelde hij dan ook over 2022.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022