Campenaerts over werelduurrecord Ganna: 'Van Aert en Evenepoel kunnen deze afstand kloppen'

Filippo Ganna denderde verpletterde gisteren het oude werelduurrecord, maar toch was oud-werelduurrecordhouder Victor Campenaerts niet zo onder de indruk.

UCI Hour Record timed by Tissot attempt Filippo Ganna

Filippo Ganna reed gisteren het oude werelduurrecord met meer dan 1,2 kilometer uit de boeken bij zijn poging op laaglandbaan Grenchen (451 meter boven zeeniveau). Hij vestigde daarmee het nieuwe record op 56,792 kilometer.

Een fenomenale en bijna onwerkelijke afstand om binnen een uur te fietsen, maar toch was Victor Campenaerts niet bijster onder de indruk. De Belg, die zelf het record drie jaar geleden pakte met een afstand van 55,089 kilometer op een hoog gelegen baan, denkt dat het nog rapper kan.

"Het is fenomenaal snel, maar ik val niet achterover van deze afstand. Ik wil geen glans van zijn prestatie halen, maar ik denk niet dat hij met een optimale conditie aan de start verschenen is in Zwitserland. Als hij zijn vormpeil van 2020 terug te pakken heeft, zal hij een nog straffere prestatie neerzetten", zegt hij tegen Sporza.

Campenaerts weet ook wel welke renners de afstand van Ganna zouden kunnen kloppen. "Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn de geknipte mannen. Maar zo'n voorbereiding is bijna onmogelijk om in te plannen in hun drukke kalender."

Achtergrond
  • Photo Ivan Benedetto/Cor Vos © 2022