Strava laat zien: Mathieu van der Poel rijdt WK Gravel op wegfiets

Mathieu van der Poel is Mathieu van der Poel en die gaat z'n eigen weg..

Press Conference Alpecin - Deceuninck in Hooglede

Een paar dagen geleden berichtten we nog over de fraaie machine waarop Mathieu van der Poel het WK Gravel zou rijden dat vandaag op het programma staat in de Italiaanse regio Veneto: de Canyon Grizl.

Maar daarbij waren we even vergeten dat we met Mathieu van der Poel te maken hebben en die verrast altijd.. Uit z'n laatste Strava-activiteiten blijkt namelijk dat hij helemaal niet op die speciale voor gravel ontworpen fiets gaat rijden.
Het parkoers in Italië is niet superuitdagend en dus lijkt Van der Poel ervoor te kiezen om te starten op z'n wegfiets. Een Canyon Ultimate om precies te zien. Waarbij er natuurlijk wel speciale banden onder zijn gezet. Maar hij rijdt ook gewoon met z'n wegpedalen en Dura Ace-groep (in plaats van de speciale GRX-gravelgroep van Shimano).

Het WK gravel is vanaf 14.00 uur te zien via de (betaalde) livestream van Eurosport. Ook Sporza heeft een livestream, maar daarbij is het altijd maar de vraag of je 'm ook vanuit Nederland kunt bekijken. De NOS heeft niets gecommuniceerd over het al dan niet uitzenden van het WK Gravel.

(Op de eerste foto bij de Strava-post zie je de fiets waar hij - hoogstwaarschijnlijk - op rijdt. Klik op de post om 'm groter te kunnen bekijken)

Nieuws
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022